Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 mai 2009 - Anul XIV, nr. 121 (4107)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Pensia va fi calculată pe baza contribuţiei la sistemul public, unele sume vor fi reduse

Miercuri, 27 Mai 2009 (14:27:34)

Fiecare pensionar va primi o pensie calculată pe baza contribuţiei personale la sistemul public, fără privilegii şi pe baza unui principiu de echitate şi echilibru în faţa legii, procedură care în unele cazuri va conduce la scăderi ale sumelor primite în prezent, potrivit premierului Emil Boc.

"Punctul de vedere al Guvernului, bazat pe principiul contributivităţii, este acela că fiecare va primi o pensie pe baza contribuţiei pe care o are la sistemul de pensii", a spus Boc.

El a precizat, la postul public de radio, că legea sistemului unitar de pensii este susţinută în Coaliţie şi a amintit că legislaţia actuală favorizează anumite categorii de pensionari în detrimentul altora.

Întrebat ce se întâmplă cu cei care au deja pensii speciale şi dacă această măsură presupune că pensionarii care beneficiază de legi speciale vor pierde din bani, premierul a răspuns "la unii va fi cazul, la alţii nu".

"Vor primi o pensie pe măsura contributivităţii la bugetul de stat. La unii va fi cazul (să piardă din bani-n.r.), la alţii nu. Vom vedea pe analiză. Noi nu avem categorii ţintă împotriva cărora să avem ceva", a arătat premierul.

El a susţinut că legea "nu retroactivează", ci doar spune că cu cât s-a contribuit, atât se primeşte şi fiecare va primi o pensie pe măsura contribuţiei la bugetul de stat.

"Nu este firesc să menţii privilegii, să finanţezi din bugetul de stat pensii care nu se susţin în urma contribuţiei la bugetul asigurărilor sociale. Ar fi nedrept pentru o persoană care să aibă acelaşi statut, după ce adoptăm legea, să aibă o pensie de o anumită valoare, iar pentru alţii care au ieşit înainte să aibă de 10 ori mai mult pensie decât cei care vor ieşi după ce va intra această lege în vigoare", a adăugat Boc.

Consilierul pe probleme sociale al premierului, Mihai Şeitan, a declarat, marţi, că pensiile speciale vor fi recalculate prin noua lege a pensiilor, pe baza contribuţiei persoanelor beneficiare la sistemul public.

El a arătat că procedura a fost deja discutată în Guvern, iar recalcularea va viza aproximativ 200.000 persoane care beneficiază în prezent de legi speciale, majoritatea din Armată şi Interne.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Pensia va fi calculată pe baza contribuţiei la sistemul public, unele sume vor fi reduse.
 Vizualizări articol: 687 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Pensia va fi calculată pe baza contribuţiei la sistemul public, unele sume vor fi reduse0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei