Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 mai 2009 - Anul XIV, nr. 121 (4107)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Cetăţeanul cu drept de vot are dreptul şi la indiferenţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mă deranjează heirupismul de final de campanie electorală, când se mână brutal turmele de alegători spre stânele votului. Răsună valea de îndemnuri, de parcă ar fi adresate unui copil încăpăţânat, care nu vrea seara să se spele pe dinţişori. „Alo, bre electorate, mergi şi votează, s-a-nţeles? Alo, eu cu cine vorbesc?” – cam aşa sună mustrările aruncate în populaţie de pe toate canalele, inclusiv de pe cel pe care navighează naşul Radu Moraru, unul dintre cei mai mari cultivatori ilegali de Gigi Becali din ţară. „Votul tău contează!” – spune un alt îndemn. De acord, contează, dar pentru cine?

De ce să-i iei cetăţeanului dreptul democratic de a-l durea la trişcă şi a nu alege? E ca şi cum ai îndemna spre măritiş o femeie cu cinci sau şase căsnicii ratate. Săraca femeie a încasat-o de la toţi soţii cu care s-a însoţit, îi este plin sufletul de traume, iar tu o mâni iarăşi spre ofiţerul stării civile. E uman aşa?

Omul cu drept la vot are dreptul şi la indiferenţă. Iar indiferenţa lui nu vine din pământ sterp, ci din aproape două decenii de continue dezamăgiri, care l-au condus la concluzia că mizeria politică este ceva de natură genetică în România.

A nu se duce la vot, a nu ştampila latenta necinste a nimănui e o opţiune ca oricare alta. Pentru a nu merge la vot mereu se găsesc noi şi noi motive. Un vecin din cartier îmi motiva, acum trei zile, hotărârea lui de a sta acasă de alegeri sau, dacă timpul ţine cu el, de a merge la un grătar:

-Domnule, eu vă zic franş în faţă, dom’le, că la mine ce-i în guşă şi-n căpuşă. Eu am mers la vot de fiecare dată, dom’le, vă zic franş în faţă, dar acu’, gata, s-a terminat, amin şi n-am cuvinte. Şi ştiţi de ce, dom’le? Fiindcă până acuma nu le vedeam moacele ălora pe care-i votam, vă zic franş în faţă. Moacele alea de golani bătrâni cu pungi la ochi sau de puştani păscuţi de obezitate, moace de oameni vicleni, cărora nu le mai ajunge, până acu’ nu le vedeam, fie că votam cu ai lu’ Iliescu sau cu ai lu’ Băsescu. Ce ziceţi, veniţi cu mine la un grătar, de alegeri?

I-am acceptat invitaţia cu multă plăcere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cetăţeanul cu drept de vot are dreptul şi la indiferenţă.
 Vizualizări articol: 1104 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Cetăţeanul cu drept de vot are dreptul şi la indiferenţă5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Voturi trimis de
(27 mai 2009, 14:36:21
da, stimate domn Mihuleac, bun articolul dar, mi se pare , incitati la indiferenta electorala si nu este corect. Indiferent de situatie, ne place sau nu, trebuie sa votam. De noi, totusi, depind urmatorii 4-5 ani . Ce va fi vom vedea. Noi , de fapt, avem ceea ce alegem. Asa ca, indignarea, supararea si ura cetatenilor dupa alegeri este fara justificare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei