Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 mai 2009 - Anul XIV, nr. 121 (4107)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecte

Demersuri pentru urgentarea construcţiei noilor gropi de gunoi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
34 de primării din judeţul Suceava vor trebui să stabilească, în termen de o săptămână, modul în care vor gestiona problema colectării deşeurilor. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Daniel Cadariu a declarat că toate cele 34 de primării au încheiat deja contracte cu diverşi operatori în vederea colectării deşeurilor, însă, odată cu implementarea proiectului cu finanţare europeană pentru construcţia unor noi gropi ecologice şi realizarea unui sistem integrat de colectare, vor trebui să stabilească dacă vor accepta un operator unic sau vor continua să apeleze la serviciile actualelor firme.

Cadariu a arătat că, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu primarii localităţilor urbane din judeţ, s-a discutat problema operării sistemului de colectare a deşeurilor din judeţul Suceava care va fi implementat odată cu realizarea proiectului amintit. El a precizat că acest sistem de colectare are cinci componente mari, şi anume colectarea propriu-zisă a deşeurilor, operarea celor cinci staţii de transfer care urmează să fie construite, transportul deşeurilor de la staţiile de transfer la cele două depozite ecologice mari, operarea acestora şi operarea staţiilor de sortare din depozitul din Moara, care presupune şi valorificarea deşeurilor reciclabile.

„Pentru organizarea ultimilor patru activităţi va fi o procedură mai uşoară. Asta deoarece sunt activităţi noi şi vor putea fi scoase la licitaţie, fie la pachet, fie individual. Problemele apar la colectarea deşeurilor, deoarece, în momentul de faţă, din cele 114 de localităţi ale judeţului, în 34 operează firme care au deja contracte încheiate cu primăriile”, a declarat Daniel Cadariu.

 

Primăriile ar putea anula contractele cu firmele care colectează deşeurile

Vicepreşedintele CJ Suceava a arătat că, în condiţiile în care în 34 de localităţi există operatori, primăriile au la dispoziţie trei variante pentru a soluţiona problemele, respectiv anularea tuturor contractelor existente, fie pe cale amiabilă, fie în instanţă, şi acceptarea unui operator unic; păstrarea contractelor până la expirarea lor şi preluarea serviciului de colectare de către operatorul unic în mod treptat, şi nu în ultimul rând, păstrarea contractelor existente şi în viitor, iar operatorul unic să activeze în celelalte localităţi.

„Primarii trebuie să aleagă una din aceste variante, urmând ca săptămâna viitoare să vedem care va fi situaţia exactă pentru fiecare localitate în parte”, a spus Cadariu.

El a reamintit că valoarea proiectului pentru gestionarea deşeurilor în judeţul Suceava este de aproximativ 52 milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Demersuri pentru urgentarea construcţiei noilor gropi de gunoi.
 Vizualizări articol: 919 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Demersuri pentru urgentarea construcţiei noilor gropi de gunoi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Avem euro ptr statui si oua. trimis de
(29 mai 2009, 09:34:39
"Nu avem nevoie de o groapa de gunoi ecologica"!Avem nevoie de un OU mare,o statuie care sa coste cat mai mult,de declaratii pompoase care se dovedesc a fi "fasaituri",de "tampenii" spuse in mass-media,etc,etc.Cam astea le sunt necesare sucevenilor,sub "conducerea""inegalabilului edil de Prelipca.Cu "fluturi" la cap si "Boc-Poc" in frunte,materia cenusie si neuronii,lipsesc cu desavarsire din tatarcuta locatarului din cladirea de langa Arini.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei