Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 mai 2009 - Anul XIV, nr. 121 (4107)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Performanţă

Un elev sucevean s-a calificat la Olimpiada Internaţională de Geografie din Mexic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Un elev de clasa a IX-a, de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni, a reuşit performanţa deosebită de a se califica la Olimpiada Internaţională de Geografie, care va avea loc în luna iulie, în Mexic.

Elevul Constantin Popa face parte din lotul olimpic internaţional al României care va pleca la competiţia din Mexic, olimpiadă la care vor mai participa alţi doi români, unul din Capitală şi cel de-al doilea din judeţul Olt.

 

Competiţia este organizată de National Geographic

Elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Nicu Gane”, Constantin Popa studiază la profilul matematică-informatică, iar geografia este pentru el o pasiune. Constantin a spus că anul acesta a participat pentru prima oară la o olimpiadă naţională. Rezultatul de la etapa naţională i-a permis înscrierea la barajul pentru selecţia în lotul României, baraj care a constat din două probe, una scrisă şi interviul, care s-a dat în limba engleză. Constantin Popa a trecut de baraj şi astfel s-a calificat la faza internaţională a competiţiei, etapă organizată de National Geographic.

Pregătirea pentru competiţia din luna iulie nu este uşoară, iar pe Constantin Popa nu îl aşteaptă vacanţa, ca şi pe colegii săi. Pentru olimpicul sucevean, o zi obişnuită înseamnă opt ore de studiu intensiv, pe lângă orele de curs pe care le are.

„Ne întâlnim în fiecare zi, sau o dată la două zile, nu facem pauză în studiu”, a declarat profesorul Marcel Porof, cel care se ocupă de pregătirea elevului Constantin Popa.

 

Elev de zece pe linie

Profesorul Porof a mai spus că „băiatul este deosebit. Învaţă la toate disciplinele, nu doar la geografie, şi pot să vă spun că media lui generală se apropie de 10”. Pregătirea pentru competiţie este asiduă, ore întregi de studiu teoretic, dar şi pe teren şi de documentare.

„Chiar şi atunci când mă relaxez, tot studiez, pentru că mă uit la documentare pe National Geographic”, a spus Constantin Popa. Competiţia la care acesta va participa nu este una obişnuită, şi nu este vorba doar despre geografie teoretică, ci şi de cultură generală.

Elevul a spus că la olimpiada din Mexic, pe lângă proba scrisă pe care o va susţine, va trece şi printr-o probă practică.

„Vom face o excursie de documentare pe teren în cadrul căreia vom studia terenul şi apoi ne vom întoarce la bază”, a spus Constantin Popa. Profesorul elevului spune că „proba este grea şi aici se vede cine înţelege fenomenul geografic sau doar îl reproduce”.

Pe 20 iunie, elevul Constantin Popa va pleca la Bucureşti şi va intra într-un stagiu de pregătire intensivă pentru olimpiadă, iar în perioada 11-16 iulie 2009 acesta va fi în Mexic, la Olimpiada Internaţională de Geografie.

„Este nevoie de suflet în orice faci, iar când te implici, rezultatele vin de la sine”, a spus elevul Constantin Popa. Profesorul său este optimist, crede în capacităţile băiatului şi se aşteaptă la un rezultat bun.

„Este o încununare a muncii de peste 20 de ani. Liceul nostru a mai obţinut o menţiune la o competiţie internaţională, însă eu sper să luăm mai mult de data aceasta”, a spus profesorul Marcel Porof.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un elev sucevean s-a calificat la Olimpiada Internaţională de Geografie din Mexic.
 Vizualizări articol: 1180 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
Un elev sucevean s-a calificat la Olimpiada Internaţională de Geografie din Mexic5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cinste lui ! trimis de
(27 mai 2009, 14:34:55
Bravo acestui copil! Felicitari! Acestor copii nu l-i se face publicitatea pe care o merita,in schimb la TV vedem nulitati ca Zavoranca,Nichita, Lazarus si alti trepadusi si manelisti. Creste el baiatul asta mare si o sa auzim de el ...in Canada .
2.   Complimenti trimis de
(27 mai 2009, 20:46:48
MULTA BAFTA

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei