Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 mai 2009 - Anul XIV, nr. 103 (4089)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liviu Pop: Conflictul de muncă a fost suspendat atât timp cât se respectă prevederile acordului

Miercuri, 6 Mai 2009 (15:14:39)
Secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Liviu Pop, a declarat, miercuri, că în urma discuţiilor, conflictul de muncă a fost suspendat atât timp cât se respectă toate prevederile acordului convenit cu Ministerul Educaţiei.

Liviu Pop a spus că tezele vor fi date şi că nu se doreşte să se afecteze situaţia elevilor. "Va fi respectat calendarul tezelor", a declarat Liviu Pop.

Potrivit acestuia, greva va fi suspendată - pentru că sindicaliştii nu au vrut să o anuleze - , atât timp cât vor fi respectaţi termenii acordului. În caz cntrar, vor fi erluate protestele, a declarat Pop.

Răzvan Bobulescu, liderul "Alma Mater" a declarat, miercuri, că a semnat acordul cu Ministerul Educaţiei, precizând că, punctul din document vizând reluarea protestelor în cazul nerespectării acordului a fost introdus la propunerea lui.

"Spiru Haret" şi Federaţia Educaţiei Naţionale au semnat, de asemenea acordul.

La discuţiile de la FSLI, cu sindicaliştii din Educaţie, au participat miniştrii Dan Nica, Marian Sârbu, Gheorghe Pogea şi Ecaterina Andronescu.

Guvernul va rezolva în final toate problemele materiale ale profesorilor, invocate în negocierile cu Ministerul Educaţiei, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, premierul Emil Boc.

Întrebat dacă consideră că problemele invocate de profesori vor fi în final rezolvate, şeful Guvernului a răspuns afirmativ.

"Până la urmă, vom rezolva toate problemele materiale. Le vom rezolva", a spus Boc.

El a arătat totodată că un eventual acord încheiat între liderii sindicali şi reprezentanţii Executivului nu trebuie aprobat în şedinţă de Guvern.

Vicepreşedintele Federaţiei "Alma Mater", Anton Hadăr, a declarat, miercuri, că fiecare dintre miniştri veniţi la discuţiile cu sindicatele vrea să-şi asume din acordul care ar trebui semnat doar prevederile care îl vizează personal, nu actul în totalitate.

"Fiecare ministru vrea să-şi asume doar acea porţiune din acord care îl vizează persoanl, nu actul per ansamblu", a declarat Anton Hadăr.

Sindicatele din învăţământ decid, miercuri, dacă semnează acordul cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI), stabilit de reprezentaţii cadrelor didactice cu ministrul Ecaterina Andronescu, sau reiau protestele.

Decizia va fi luată în şedinţa comună a Birourilor Executive ale celor patru federaţii sindicale din învăţământ - Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Federaţia "Spiru Haret", Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) şi Federaţia "Alma Mater".

Luni, sindicaliştii au încheiat un acord cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, în urma căruia teza cu subiect unic la Limba şi literatura română a fost amânată din 5 mai în 7 mai, iar greva anunţată de sindicalişti pentru marţi a fost suspendată.

Acordul a fost trimis în teritoriu, pentru a fi analizat de filialele FSLI, FEN, "Spiru Haret" şi "Alma Mater", urmând ca miercuri sindicaliştii din educaţie să decidă dacă semnează acordul cu Ministerul Educaţiei sau reiau protestele.

Liderii sindicatelor din educaţiei au cerut ca la întâlnirea de miercuri, care va avea loc la sediul FSLI, să fie prezenţi miniştrii Educaţiei, Finanţelor, Muncii şi Administraţiei şi Internelor, iar discuţia să aibă loc în prezenţa premierului, care să gireze toate punctele acordului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liviu Pop: Conflictul de muncă a fost suspendat atât timp cât se respectă prevederile acordului.
 Vizualizări articol: 611 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liviu Pop: Conflictul de muncă a fost suspendat atât timp cât se respectă prevederile acordului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei