Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 mai 2009 - Anul XIV, nr. 103 (4089)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Nereguli

Magazinul de „ierburi” din centrul Sucevei, golit în urma unui control

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Un magazin din centrul municipiului Suceava, care oferea clienţilor „infuzii” cu  plante şi pastile halucinogene, a rămas fără obiectul activităţii după un control al comisarilor Gărzii Financiare. Toate pliculeţele cu plante şi pastilele găsite în magazin au fost confiscate deoarece nu existau documente care să le ateste provenienţa, valoarea mărfii ridicate fiind de aproximativ 3.100 de lei.

Confiscările au fost făcute luni, după un control la magazinul „Coffe Shop”, situat pe strada Ana Ipătescu numărul 10, lângă Biserica Sfânta Înviere, conform legilor în vigoare patronul unităţii putând face contestaţie faţă de măsura confiscării în termen de 15 zile la momentul controlului.

„Este o situaţie inedită pentru noi, nu ştim încă ce vom face cu marfa confiscată. Aceasta ar urma să fie distrusă ori comercializată după temeiul legal în cazul confiscărilor, vom vedea care este cadrul legal”, a precizat Ionuţ Vartic, şeful Gărzii Financiare Suceava.

 

Magazinul, închis după control

În cursul zilei de ieri, la magazinul „Coffe Shop” erau trase obloanele. Pe unul din geamurile laterale ale unităţii era înşirată o lungă listă privind condiţiile generale de cumpărare şi utilizare a plantelor, consumatorii fiind avertizaţi, printre altele, că  „nu toate persoanele care consumă plante sau produse etnobotanice pot obţine efectele dorite!!! Efectul diferă foarte mult de la o persoană la alta, în funcţie de rezistenţa şi organismul fiecăruia la astfel de produse”.

De asemenea, în respectiva listă clienţii sunt informaţi că trebuie să declare pe propria răspundere că se află într-o stare psihică şi mentală bună, nu folosesc „iarba” în combinaţie cu pastile şi nu se află într-o stare depresivă sau psihotică.

 

Magazinele care vând „iarbă” s-au înmulţit ca ciupercile după ploaie

Conform legislaţiei în vigoare, magazinele care vând astfel de produse halucinogene nu sunt în afara legii, consumul plantelor şi pastilelor aromatizate care nu conţin THC fiind permis deocamdată în România.

Afacerea a prins foarte bine, magazinele înmulţindu-se ca ciupercile după ploaie în toată ţara. În municipiul reşedinţă de judeţ există deja patru agenţi economici care le oferă clienţilor „iarbă” legală, în condiţiile în care primul magazin a apărut abia anul trecut.  

„Am efectuat controale la toate cele patru unităţi, în colaborare cu IPJ Suceava, fiind depistate unele posibile nereguli privind autorizaţiile de funcţionare. În ceea ce priveşte linia noastră de muncă, aceste produse nu intră sub incidenţa legii 143, privind combaterea traficului şi comerţului ilicit de droguri”, a precizat subcomisarul Petrică Ţibichi, adjunctul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava, structura care are competenţe privind combaterea şi depistarea traficului de stupefiante.

 

La limita legii

Comercializarea acestor produse este puternic contestată, efectele lor fiind considerate aproape la fel de periculoase ca şi în cazul substanţelor din categoria celor interzise de lege.

Ministerul Sănătăţii este asaltat de contestaţii privind legalitatea acestor substanţe, caracterizate de unii drept droguri sub acoperire. În multe ţări europene, Germania, Franţa, Marea Britanie sau Polonia, consumul ierburilor precum cele care se vând la magazinele din Suceava a fost declarat ilegal, o măsură asemănătoare fiind aşteptată şi în România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Magazinul de „ierburi” din centrul Sucevei, golit în urma unui control.
 Vizualizări articol: 927 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Magazinul de „ierburi” din centrul Sucevei, golit în urma unui control3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei