Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 mai 2009 - Anul XIV, nr. 103 (4089)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul a aprobat modelul contractului de management pentru directorii serviciilor deconcentrate

Miercuri, 6 Mai 2009 (20:38:53)
Guvernul a aprobat, miercuri, modelul-cadru al contractului de management care trebuie semnat de către directorii serviciilor deconcentrate, numiţi în funcţie prin schimbarea vechii conduceri, şi care conţine clauze generale privind indicatorii de performanţă care trebuie îndepliniţi de aceştia.

Surse oficiale au declarat agenţiei MEDIAFAX, în urmă cu două săptămâni, că directorii care preiau serviciile deconcentrate după demiterea actualilor şefi, în baza unei ordonanţe de urgenţă adoptate de Executiv, vor încheia un contract de management limitat în timp şi cu obligaţii generale, dar prin care se angajează şi să elaboreze strategii conforme politicii Guvernului, fiind schimbaţi dacă sunt consideraţi "necorespunzători".

Modelul contractului de management încheiat pe o perioadă de maximum patru ani şi obţinut atunci de MEDIAFAX include clauze minimale care reglementează drepturile şi obligaţiile părţilor şi prevede că indicatorii specifici de performanţă vor fi stabiliţi de ordonatorii principali de credite în subordinea, coordonarea sau autoritatea căruia funcţionează serviciul public deconcentrat, în aproximativ 10 zile.

Directorul coordonator va trebui să asigure gestionarea şi administrarea integrităţii patrimoniului serviciului public deconcentrat, să realizeze planul de management şi să urmărească execuţia obiectivelor şi indicatorilor de performanţă, să elaboreze politici şi strategii specifice în măsură să asigure desfăşurarea în condiţii performante a activităţii curente şi de perspectivă a serviciului public "în concordanţă cu politicile şi deciziile Guvernului, în vederea punerii în aplicare a obiectivelor Programului de Guvernare", să selecteze, angajeze, promoveze, sancţioneze şi să concedieze personalul serviciului public deconcentrat, să urmărească realizarea atribuţiilor de serviciu, pe compartimente, ale personalului, precum şi obligaţiile individuale de muncă ale personalului de specialitate.

Directorul va prezenta lunar conducătorului instituţiei ierarhic superioare situaţia economico-financiară a serviciului deconcentrat, modul de realizare a obiectivelor şi indicatorilor, a proiectelor şi programelor asumate, fiind obligat să respecte ordinele şi alte dispoziţii emise de ordonatorul principal/secundar de credite.

Indicatorii de performanţă pot fi modificaţi, în cazuri temeinic justificate, iar contractul de management poate fi reziliat la iniţiativa ordonatorului principal de credite, în cazul evaluării directorul ca "necorespunzător", prin revocare cu notificare prealabilă de minimum 15 zile, prin desfiinţarea sau reorganizarea serviciului public.

Contractul de management va fi asimilat contractului individual de muncă, conferind titularului vechime în muncă şi va putea fi reziliat în cazul neîndeplinirii obligaţiilor prevăzute în document.

Premierul Emil Boc a declarat recent că unii dintre actualii şefi de servicii deconcentrate ar putea fi reconfirmaţi în funcţie, prin semnarea unui contract de management prin care se angajează să deruleze politica Guvernului pe baza unor criterii de performanţă, a declarat, luni seara, premierul Emil Boc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a aprobat modelul contractului de management pentru directorii serviciilor deconcentrate.
 Vizualizări articol: 1138 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul a aprobat modelul contractului de management pentru directorii serviciilor deconcentrate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei