Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 mai 2009 - Anul XIV, nr. 103 (4089)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nica: S-au dat asigurări că se fac eforturi ca salariile să nu fie reduse în acest an

Miercuri, 6 Mai 2009 (14:52:40)

Ministrul Dan Nica, a declarat că, în timpul discuţiilor cu sindicaliştii din Educaţie, au fost date asigurări că se fac toate eforturile pentru ca salariile să nu fie reduse în acest an şi că atunci când economia se va reporni să se dirijeze eforturile către cei cu venituri mici.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a arătat că la momentul ajungerii sale la discuţiile de la FSLI, ministrul Gheorghe Pogea dădea asigurări că se fac toate eforturile pentru ca salariile să nu fie reduse în acest an. Nica a invocat în acest sens şi Acordul cu FMI, precizând că "trebuie să avem grijă de categoriile cele mai defavorizate".

"Legea salarizării unice va aşeza cadrele didactice acolo unde le este locul", a declarat Nica, el adăugând că susţine creşterea salariilor şi a pensiilor mici.

Ministrul a spus că "se va bate" pentru creşterea salariilor mici în România".

"Mă voi voi bate pentru creşterea salariilor mici în România. Credem că, în măsura în care economia românească se va porni în partea a doua a anului - sperâm asta - să dirijăm toate eforturile pentru cei cu venituri mici", a declarat Dan Nica.

Ministrul a adăugat că, în România trebuie adoptat un model care nu poate fi contestat de nimeni, făcând referire la cel german.

"Le-am spus că trebuie adoptată grila germană. Nu vorbesc de valoarea salariilor ci de ierarhizarea lor. Modelul german este verificat şi evităm astfel apărarea intereselor celor care ţin de anumite meserii. Salarizarea conform legislaţiei germane este singura soluţie reală pentru România. Dacă nu vom face acest lucru şi în 2030 vom discuta tot despre discrepanţe între salarii", a declarat Nica.

Referindu-se la legea descentralizării, Nica a spus că "educaţia are un acaracter aparte" şi că 21 de reprezentanţi ai sindicatelor şi 21 ai administraţiei locale au fost invitaţi la sediul MAI, pentru a se pune de acord asupra elementelor care fac parte din descentralizare, cum şi cât se poate face descentralizarea.

Totodată, referindu-se la atitudinea sindicaliştilor din Educaţie din timpul discuţiilor de la FSLI, Nica a descris-o drept "extrem de decentă şi constructivă", adăugând că "este o falsă impresie" că aceştia sunt preocupaţi doar de salarii.

"A fost extrem de decentă şi constructivă reacţia sindicatelor. Sunt extrem de preocupaţi de situaţia din şcoli. Este o falsă impresie că îi intereseaza doar salariile, componentele principale ale discuţiilor au fost privind mai buna funcţionare a învăţământului", a declarat Nica.

Potrivit ministrului, "o salarizare europeană este singura soluţie reală pentru România". "În România, dacă sistemul nu funcţionează, trebuie schimbat şi asta nu trebuie făcut printr-o şmecherie românească. Dacă nu se adoptă un asemenea sistem, vom discuta apoi tot desprediscrepanţe", a subliniat Nica.

Ministrul a precizat că "nicăieri în lume nu câştigi de la bugetul de stat de o sută de ori mai mult decât alţii, cine vrea asta, să meargă la privat".

Demnitarul a dat ca exemplu Anglia care a introdus impozitarea cu 50% a veniturilor celor care câştigă de 3 de ori salariul mediu pe economie.

"În funcţie de buget, vor fi minime şi maxime, în funcţie de fiecare funcţie în parte", a conchis Nica.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nica: S-au dat asigurări că se fac eforturi ca salariile să nu fie reduse în acest an.
 Vizualizări articol: 546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nica: S-au dat asigurări că se fac eforturi ca salariile să nu fie reduse în acest an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei