Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 mai 2009 - Anul XIV, nr. 103 (4089)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pogea: Sumele pentru veniturile salariale ale cadrelor didactice sunt garantate

Miercuri, 6 Mai 2009 (15:30:19)
Ministrul Gheorghe Pogea a declarat, miercuri, că sumele necesare pentru veniturile salariale ale cadrelor didactice sunt garantate, iar Ministerul Finanţelor se angajează să asigure aceste resurse, astfel că punctul unu din acordul cu sindicatele va fi respectat.

Ministrul a spus, la finalul negocierilor cu cele patru federaţii din educaţie, că punctul unu din acord, care reprezenta grija profesorilor, a fost rezolvat, sumele necesare pentru asigurarea veniturile salariale fiind garantate.

Potrivit punctului unu din acord, resursele alocate Educaţiei prin buget vor fi asigurate de Ministerul Finanţelor Publice fără a afecta nivelul veniturilor salariale pe 2009.

"Ministerul de Finanţe se angajează să asigure aceste resurse. Sunt bani, punctul unu din acord va fi respectat", a subliniat Pogea.

Ministrul Finanţelor a mai spus că nu se poate vorbi despre faptul că au fost daţi bani mai puţini în teritoriu, adăugând că informaţiile care au ajuns acolo sunt "discutabile".

Pogea a insistat asupra faptul că "ce a ajuns în teritoru este discutabil", pentru că tot timpul s-a susţinut ideea că, pentru 2009, nu vor fi micşorate salariile şi că singurele discuţii contradictorii au vizat sporurile.

Gheorghe Pogea a participat, alături de miniştrii Dan Nica, Marian Sârbu şi Ecaterina Andronescu, la discuţiile de la FSLI, cu cele patru federaţii din Educaţie.

În urma discuţiilor, toate cele patru federaţii din Educaţie - FSLI, "Alma Mater", FEN şi "Spiru Haret" - au semnat acordul cu Ministerul Educaţiei şi au decis suspendarea conflictului de muncă.

Ministrul Ecaterina Andronescu a transmis, miercuri, elevilor care vor susţine, joi, teza la Limba română să se pregătească "pentru o zi normală", după ce toate federaţiile din Educaţie au semnat acordul cu Ministerul Educaţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pogea: Sumele pentru veniturile salariale ale cadrelor didactice sunt garantate.
 Vizualizări articol: 577 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Pogea: Sumele pentru veniturile salariale ale cadrelor didactice sunt garantate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei