Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 mai 2009 - Anul XIV, nr. 103 (4089)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: E nevoie de o reformă curriculară, mulţi profesori slabi vor intra în şomaj

Miercuri, 6 Mai 2009 (18:50:56)
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la RRA, că numărul de materii şi de ore de clasă din licee trebuie micşorat, iar asta va însemna că unii profesori vor merge în şomaj, "pentru că avem o calitate îndoielnică a unui procentaj important de cadre didactice".

El a afirmat că la unele licee elevii au şase sau şapte ore de clasă pe zi, apreciind că acest lucru este "prea mult". Băsescu a menţionat, de asemenea, că unii elevi de clasa a IX-a au de învăţat la 16 materii, unii de clasa a X-a 17 materii, iar cei din clasele a XI-a şi a XII-a 13 materii. "Câtă inutilitate se predă copiilor!", a apreciat Băsescu.

Şeful statului a spus că este nevoie de o reformă curriculară, care să prevadă micşorarea numărului de ore şi de materii.

Întrebat dacă, în aceste condiţii, mulţi profesori vor deveni şomeri, Băsescu a răspuns că unii vor intra în şomaj.

"Unii merg în şomaj pentru că avem o calitate îndoielnică a unui procentaj important de cadre didactice, care nu au ce căuta să predea şi se vede după performanţele şi nereuşitele în viaţă ale copiilor. Ia vedeţi câţi copii care termină liceul, nu vorbesc de licee importante, scriu cu greşeli de ortografie şi ne lămurim care este calitatea educaţiei", a spus Băsescu.

Preşedintele a apreciat, însă, că profesorii calificaţi care predau materii care nu mai sunt necesare se pot recalifica, existând fonduri europene destinate acestui scop.

El a spus că un profesor calificat care predă o materie ce nu mai este necesară se poate recalifica pentru a preda IT, de exemplu, în "prima clasă sau a doua clasă".

De asemenea, Băsescu a spus că reforma curriculară trebuie să ţină cont de interesele de pregătire ale beneficiarilor, adăugând că, în viitor, cultura generală nu trebuie să fie asigurată exclusiv de şcoală, existând pentru aceasta şi internetul.

El a ţinut să sublinieze însă că toate acestea se vor realiza în timp şi "nu peste noapte".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: E nevoie de o reformă curriculară, mulţi profesori slabi vor intra în şomaj.
 Vizualizări articol: 625 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: E nevoie de o reformă curriculară, mulţi profesori slabi vor intra în şomaj0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei