Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 mai 2009 - Anul XIV, nr. 103 (4089)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul: Decizia CC nu se referă la Ordonanţa deconcentratelor, ci la o iniţiativă a Parlamentului

Miercuri, 6 Mai 2009 (16:26:48)
Decizia Curţii Constituţionale privind declararea neconstituţionalităţii Legii de modificare a statutului funcţionarilor publici nu se referă la OU 37/2009 privind îmbunătăţirea activităţii administraţiei publice, ci la o lege care este rezultatul unei iniţiative a Parlamentului, arată Guvernul.

"Decizia Curţii Constituţionale privind declararea neconstituţionalităţii Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici nu se referă la Ordonanţa de Urgenţă 37/2009 privind unele măsuri de îmbunătăţire a activităţii administraţiei publice, aşa cum în mod eronat şi tendenţios a afirmat Radu Stroe, secretar general al PNL. Legea pentru modificarea şi completarea Legii 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici este rezultatul unei iniţiative a Parlamentului României, şi nu a Guvernului", se arată într-o precizare transmisă de Executiv.

Sursa citată mai arată că, potrivit comunicatului de presă transmis de Curtea Constituţională, Legea pentru modificarea şi completarea Legii 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici a fost declarată neconstituţională din motive procedurale.

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, luna trecută, modificarea Statutului funcţionarilor publici în sensul numirii politice a conducătorilor serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi înfiinţarea funcţiei de director coordonator la nivelul instituţiilor judeţene deconcentrate.

Propunerea legislativă a fost adoptată cu majoritate de voturi, în favoarea actul normativ exprimându-şi votul 172 de deputaţi aparţinând PDL şi PSD.

Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a constatat miercuri că este neconstituţională Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici.

Secretarul general al PNL, Radu Stroe, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că liberalii salută decizia Curţii Constituţionale privind Legea de modificare a Statutului funcţionarului public, solicitându-i premierului Boc să anuleze OUG 37, ordinele de aplicare, şi să îşi dea demisia.

Ordonanţa de urgenţă 37/2009 a permis schimbarea în funcţie a directorilor de servicii deconcentrate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul: Decizia CC nu se referă la Ordonanţa deconcentratelor, ci la o iniţiativă a Parlamentului.
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul: Decizia CC nu se referă la Ordonanţa deconcentratelor, ci la o iniţiativă a Parlamentului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei