Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mar 2009 - Anul XIV, nr. 57 (4043)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cota contribuţiilor la asigurările sociale de sănătate ar putea fi majorată la 6-6,5% în acest an

Miercuri, 11 Martie 2009 (13:18:20)
Ministerul Sănătăţii vrea să majoreze cota contribuţiilor la asigurările sociale de sănătate (CASS), de la 5,2-5,5% la 6-6,5%, măsură care va suplimenta bugetul asigurărilor sociale de sănătate cu 2,7 miliarde de lei, a declarat, miercuri, Aurel Nechita, secretar de stat în cadrul instituţiei.

"Anterior, cota la CASS a fost redusă, în mai multe etape, de la 7% la 5,2% pentru angajator şi la 5,5% pentru angajat. În condiţiile în care numărul şomerilor va creşte, care nu vor mai plăti aceste contribuţii, este necesar să majorăm această cotă la 6-6,5% atât pentru angajator, cât şi pentru angajat. Sperăm să modificăm în cel mai scurt timp legislaţia care stabilieşte cuantumul cotei", a spus Nechita, prezent la un seminar de specialitate.

Cotele pe care angajatorul şi angajatul le plătesc la asigurările sociale de sănătate sunt stabilite prin Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Nechita a afirmat că, prin această măsură, vor fi asigurate fondurile care vor acoperi, în mod optim, diversele programe de sănătate (cum ar fi cel al insulinei), medicamentele compensate şi cota de participare a ministerului la proiectul de construire a 8-14 spitale regionale, împreună cu Banca Mondială.

Întrebat de ce nu a fost definitivată componenţa pachetului de servicii medicale de bază care vor fi acoperite din bani publici, Nechita a spus că adoptarea unei astfel de decizii necesită voinţă politică.

"Guvernările anterioare au evitat să ia o astfel de decizie, pentru că impactul asupra populaţiei este foarte ridicat, obişnuită până acum cu ideea că statul acoperă integral costurile serviciilor medicale. Vom stabili componenţa acestui pachet de servicii medicale de bază până în luna iulie", a spus Nechita.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cota contribuţiilor la asigurările sociale de sănătate ar putea fi majorată la 6-6,5% în acest an.
 Vizualizări articol: 693 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cota contribuţiilor la asigurările sociale de sănătate ar putea fi majorată la 6-6,5% în acest an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei