Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mar 2009 - Anul XIV, nr. 57 (4043)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Anchetă la final

De ce procurorii criminalişti sunt convinşi că Diana Maloş s-a sinucis

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Varianta potrivit căreia Diana Maloş a fost victima unui act criminal a fost exclusă în totalitate de procurorii criminalişti care au anchetat acest caz, anchetatorii stabilind, cu un arsenal întreg de argumente, că tânăra în vârstă de 18 ani, găsită spânzurată pe 11 decembrie 2008, într-un paltin din spatele mănăstirii „SF. Ioan” din municipiul Suceava, s-a sinucis.

Potrivit unui comunicat de presă remis, ieri, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, în dosarul morţii suspecte a Dianei Maloş, anchetatorii au dispus neînceperea urmării penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, întrucât fapta nu există.

 

Monica Columbeanu, modelul ei în viaţă

Fosta „Miss Vacanţa 2008” - îşi încep pledoaria anchetatorii - provenea dintr-o familie dezorganizată, iar în ultimul an de şcoală a adunat sute de absenţe, motiv pentru care, pe data de 21 noiembrie anul trecut, cu mai puţin de o lună înaintea morţii ei, a fost exmatriculată de la şcoală (Grupul Tehnic „Petru Muşat”).

În discuţiile purtate atât cu diverşi profesori sau colegi, Diana le spunea că modelul său în viaţă este Monica Columbeanu, intenţionând în viitor să găsească o persoană bogată care să o întreţină, pentru ca ea să nu fie nevoită să muncească.

Le spunea prietenilor că se poate trăit foarte bine şi fără şcoală, mărturisindu-le unora dintre ei că are de gând să plece din ţară, să muncească în Franţa sau în Grecia.

Deşi provenea dintr-o familie cu o situaţie materială precară, Diana Maloş frecventa în mod constant discotecile şi barurile, fiind văzută nu o dată în compania unor persoane dubioase.

La începutul anului 2008, tânăra l-a cunoscut pe Bogdan Nastasi, un tânăr din cartierul Obcini, cu care Diana a început o relaţie.

În luna mai a anului trecut, iubitul Dianei a plecat în Franţa, ţară în care munceşte de mai mulţi ani mama lui.

 

Dragostea pentru Bogdan ori banii lui Cătălin

În perioada în care prietenul ei era plecat din ţară, Diana a participat la concursul „Miss Plaja”, organizat la Mamaia, la care a luat titlul de „Miss Vacanţa” şi a fost invitată, ulterior, la câteva emisiuni ale unui post naţional de televiziune care a difuzat imagini din acel concurs.

În acele luni, suceveanca l-a cunoscut pe un anume Cătălin Boboc, din Târgovişte, tânărul în braţele căruia avea să fie împinsă, ulterior, de mama sa.         

În cursul lunii august 2008, odată cu reîntoarcerea în ţară a lui Bogdan Nastasi, Diana Maloş a reluat relaţia cu acesta, ajungând să îşi petreacă aproape tot timpul în compania tânărului, în locuinţa căruia, de altfel, s-a şi mutat.

Nu a uitat, însă, de Cătălin din Târgovişte, cu care ţinea legătura, fără ştirea lui Bogdan, prin telefon.

De altfel, prietenul secret al Dianei a venit şi la Suceava şi s-a întâlnit atât cu ea, cât şi cu mama ei, Adina Paicu.

Aceasta din urmă, explică anchetatorii, a fost foarte încântată de Cătălin şi mai ales de situaţia financiară a acestuia, cerându-i Dianei, tot mai des, să renunţe la Bogdan şi să se apropie mai mult de tânărul din Târgovişte.

În declaraţia dată în faţa anchetatorilor, Roxana Maloş, sora Dianei, a mărturisit că aceasta din urmă era tot mai deranjată de insistenţele mamei sale, explicându-i că nu renunţă la „dragostea pentru Bogdan” în favoarea „banilor lui Cătălin”.

Roxana Maloş a declarat la audieri că sora şi mama ei se certau tot mai des din acest motiv, de fiecare dată Diana ameninţând că se va sinucide.  

 

Le-a spus că se va spânzura în „pădure la Cetate”

În cursul nopţii de 3/4 decembrie 2008, susţin anchetatorii, Diana Maloş se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi şi-a sunat două prietene cărora le-a spus la telefon că se va spânzura, în “pădure la Cetate” (n.r.-parcul Şipote).

Cele două fete au povestit, ulterior, cum Diana le-a cerut să-i promită că vor veni la înmormântarea ei şi le-a precizat că ea va fi îmbrăcată în haine de mireasă, iar Bogdan în costum de mire.

Punând totul pe seama alcoolului, cele două prietene nu au acordat importanţă gândurilor de suicid ale Dianei.

Două nopţi mai târziu, însă, Diana Maloş a avut prima tentativă de sinucidere.
A băut alcool, după care a ingurgitat mai multe medicamente, afirmând chiar de faţă cu mai multe persoane, printre care şi sora ei, Roxana, că se va sinucide.

 

„Mă distruge psihic... îs disperată”

În perioada 8/9 decembrie 2008, fosta Miss Vacanţa 2008 a rămas, ca de obicei, în locuinţa prietenului ei, Bogdan.

Profitând de lipsa acestuia, Diana a intrat pe messenger (n.r. - un serviciu gratuit de comunicare pe Internet) şi i s-a confesat unei prietene.

Din prima parte a conversaţiei, Diana îşi informează prietena că Bogdan nu e acasă şi că bănuieşte că acesta o înşeală.

„Nu mai pot... sunt distrusă psihic... el nu îşi dă seama că mă distruge psihic... îs disperată”, îi scria Diana pe messenger amicei ei. Îi spune în continuare că „săptămâna trecută am plâns întruna” şi se plânge că e cu psihicul la pământ.

„Simt că mă înşeală...cred că s-a îndrăgostit de o p...ă (...) vai de p..a mea, ne distrug băieţii aştia”, i se confesează amicei de pe internet. Deşi aceasta din urmă îi spune să fie puternică şi încearcă să o încurajeze, la un moment dat Diana îi spune: „mă va pierde şi nu va mai avea ce face... sper să găsească o fată care îl va iubi mai mult ca mine, dar nu cred”.

 

„Mamă, sper să te îneci în bani”

Pe 9 decembrie 2008, în timp ce Diana a mers până la apartamentul familiei ei, din zona mănăstirii „Sf. Ioan”, pentru a-i spăla nişte haine lui Bogdan, acesta din urmă află de la o prietenă comună de relaţia fostei Miss Vacanţa cu bărbatul din Târgovişte.

Bogdan Nastasi şi-a sunat prietena să-i ceară explicaţii, însă aceasta i-a închis telefonul în nas. „Oricum, nu mai are nici un rost”, ar fi fost ultimele cuvinte ale Dianei.

A sunat iar şi iar, însă Diana nu i-a mai răspuns.

Înainte de a pleca de acasă cu două şuruburi, un cablu provenind de la un prelungitor vechi şi o sfoară din material textil, precum şi un ciocan împrumutat de la o vecină, Diana a scris, într-un carneţel, câteva rânduri de adio adresate mamei sale. „Scrisoarea mea – Mamă, ţi-am zis că ai să regreţi toată viaţa pentru ceea ce mi-ai făcut... acum sper să fii fericită, îmi pare rău... Roxi am o rugăminte la tine ... te rog frumos să-l chemi pe Bogdan al meu să fie ginerele meu... scris această scrisoare cu lacrimi în suflet... şi nu găsesc altă cale de rezolvare la problema mea... Mamă, sper să te îneci în bani să fii fericită... Bogdan, Maricica, Roxana, Iogu şi Alina, vă iubesc enorm de mult... Îmi pare rău ...

Dar mamă, tu ai ales asta pentru mine, eu am ales fericirea, dar nu m-ai lăsat, nu m-ai lăsat... Adio ... Bogdan, te iubesc enorm”.

Criminaliştii poliţiei au comparat scrisul de pe bileţelul de adio cu alte două documente puse la dispoziţie de mama Dianei Maloş şi au stabilit că toate înscrisurile aparţin aceleiaşi persoane.

 

„Am de ales între dragoste şi bani”

Într-un aşa-zis jurnal intim al Dianei Maloş s-au găsit mai multe însemnări ale fostei Miss Vacanţa, făcute începând cu data de 25 noiembrie 2008. Erau mai multe pagini scrise în nopţi diferite.

Vorbea confuz despre incertitudinea care o macină, aceea de a alege între iubitul ei, Bogdan, şi cel în braţele căruia era împinsă de mama ei, Cătălin, din Târgovişte.

Avea păreri diferite de la o pagina la alta, gânduri pline de frustrare.

„Sunt o fată foarte nefericită, am de ales între dragoste şi bani şi am ales, sper să nu greşesc ... inima îmi plânge... îmi vine să plâng încontinuu... sper să mai am o şansă în viaţa asta... cât am stat la Bogdan am fost cea mai fericită ... stau şi mă gândesc la Bogdan ... nu mai rezist... conştientizez la ceea ce renunţ, fericirea. Toată viaţa un om o caută iar eu o arunc pentru bani”.


 

Adina Paicu: „Nu mă interesează ce spun procurorii”

În urma necropsiei, medicii legişti au stabilit că leziunile găsite pe corpul neînsufleţit al Dianei Maloş sunt tipice persoanelor care se urcă în copac, respectiv cazurilor de spânzurare.

În ordonanţa de neîncepere a urmării penale, anchetatorii descriu fiecare leziune în parte şi posibilitatea producerii ei.

Sutele de fotografii făcute de criminaliştii poliţiei cu ocazia cercetării la faţa locului, în timpul necropsiei sau cu ocazia examinării obiectelor vestimentare cu care era îmbrăcată Diana Maloş, arată clar, susţin criminaliştii, că tânăra s-a sinucis, neexistând nici cea mai mică suspiciune.

„Comportamentul victimei începând, aproximativ, din data de 25 noiembrie 2008, afirmaţiile acesteia faţă de mai multe persoane că intenţionează să se spânzure, doreşte să fie înmormântată în haine de mireasă şi doreşte ca la înmormântarea ei numitul Nastasi Bogdan să fie îmbrăcat în haine de mire, tentativa de sinucidere prin îngurgitarea unor medicamente, cele consemnate în jurnalul intim şi în documentul intitulat „Scrisoarea mea”, constatările efectuate cu ocazia cercetării locului faptei, rezultatul necropsiei efectuate de medicul legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Suceava, precum şi toate celelalte mijloace de probă administrate în cauză pledează spre acest lucru, astfel încât nu există suspiciuni cu privire la decesul acesteia”, a explicat, ieri, printr-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, procuror Luminiţa Hurjui.

Mama Dianei Maloş nu a fost convinsă de verdictul dat în cazul morţii fiicei ei şi este decisă să facă plângere împotriva soluţiei procurorilor.

„Nu mă interesează ce spun procurorii. Eu am destule probe care dovedesc că a fost crimă. Le mulţumesc că au închis cazul, ca să îl pot deschide în altă parte”, a declarat, ieri, Adina Paicu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De ce procurorii criminalişti sunt convinşi că Diana Maloş s-a sinucis.
 Vizualizări articol: 10304 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.52/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 21 voturi
De ce procurorii criminalişti sunt convinşi că Diana Maloş s-a sinucis3.5521

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cu mintea acasa trimis de
(11 mar 2009, 11:06:33
Desi nu-s psiholog la cate fotografii am vazut cu copila asta prin monitorul imi dau seama ca nu era cu mintile acasa. Se vede clar ca avea tendinte de autopedepsire.

Nu are si ea o poza in care sa rada. In toate sta de parca-i ploua-n gat.

Uitati-va si-n poza asta! Ce om fericit, tanar si plin de viata si-ar face o poza stand cu k_urul pe gunoi ?
2.   Cu mintea acasa trimis de
(11 mar 2009, 11:07:06
Desi nu-s psiholog la cate fotografii am vazut cu copila asta prin monitorul imi dau seama ca nu era cu mintile acasa. Se vede clar ca avea tendinte de autopedepsire.

Nu are si ea o poza in care sa rada. In toate sta de parca-i ploua-n gat.

Uitati-va si-n poza asta! Ce om fericit, tanar si plin de viata si-ar face o poza stand cu k_urul pe gunoi ?
2.1  RE: Cu mintea acasa trimis de
(11 mar 2009, 17:55:39
pai daca nu esti....psiholog , nu o mai fa pe-a.....PSIHOLOGUL ca nu-ti....iese !!

3.   Dargi specialisti care sunteti deja..."convinsi " trimis de
(11 mar 2009, 17:52:08
dar de pe ziua de...9 pana pe ziua de...11 decembrie (dimineatza) , lipseste ... DOUA NOPTI SI O....ZI !!!

sau poate cineva a..."uitat" sa ...numere ???

sau poate nu are...rost sa le...verificati ca ...deja voi sunteti...."CONVINSI " ??!!

4.   Mama de OTV trimis de
(12 mar 2009, 03:16:12
Pupaza aia de maicasa sta la OTV ca o actrita melodramatica dar nu accepta iddea ca a impins-o pe Diana la gesturi disperate.
4.1  RE: Mama de OTV trimis de
(12 mar 2009, 14:43:31
Sunt de acord cu tine. Ar trebui macar acum in al 13-lea ceas sa realizeze ca a gresit si sa aiba MACAR ACUM grija de celelalte fete.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei