Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mar 2009 - Anul XIV, nr. 57 (4043)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cei mai mulţi restanţieri la credite sunt în Giurgiu, Ilfov şi Călăraşi, şi au până în 29 de ani

Miercuri, 11 Martie 2009 (16:04:30)
Cei mai mulţi restanţieri în totalul debitorilor sunt în Giurgiu, Ilfov şi Călăraşi, şi au vârste de până la 29 de ani, în timp ce cele mai mici ponderi ale datornicilor sunt raportate în Covasna, Suceava, Sălaj şi Maramureş, şi în rândul persoanelor de 55 - 59 de ani, potrivit Biroului de Credit.

Ponderea restanţierilor în totalul debitorilor cu obligaţii curente este cea mai mare în Giurgiu (aproape de 17%), Ilfov şi Călăraşi (în ambele fiind de circa 15%), iar la polul opus se situează judeţele Covasna (peste 8%), Suceava, Sălaj şi Harghita (cu aproape 9%), potrivit unei prezentări a directorului general al Biroului de Credit, Şerban Epure.

Bucureştiul se află în partea a doua a clasamentului, cu un procentaj de sub 12% a restanţierilor în totalul debitorilor.

Într-un clasament al restanţierilor realizat în funcţie de vârstă, 23% dintre persoanele de maxim 19 ani cu credite sunt datornice.

În acelaşi timp, ponderea restanţierilor în totalul debitorilor cu obligaţii curente scade treptat de la 20% pentru intervalul de vârstă de 20-24 de ani, la peste 5% pentru persoanele între 55 şi 59 de ani, pentru ca ulterior să urce gradual la aproximativ 13% în rândul debitorilor de peste 80 de ani.

Astfel, portretul robot al restanţierului român este un bărbat tânăr, cu vârstă între 18 şi 20 de ani, din judeţul Giurgiu, care are o restanţă cu valoare relativ mică la un credit de consum, a afirmat Şerban Epure.

Potrivit Biroului de Credit, numărul debitorilor cu obligaţii curente a crescut treptat, de la sub 4,1 milioane de persoane în luna iunie 2008 la 4,2 milioane în august şi la peste 4,3 milioane în octombrie 2008. La finele anului trecut, numărul debitorilor a depăşit 4,4 milioane de persoane şi s-a redus uşor până în luna februarie 2009, dar s-a menţinut peste acest prag.

Numărul creditelor active s-a menţinut în primele două luni din 2009 la aproape acelaşi nivel ca la finele anului trecut, de peste 7,4 milioane. Numărul de conturi active a avansat anul trecut de la peste 6,6 milioane în luna mai, la aproape 7 milioane în septembrie şi la peste 7,2 milioane de euro în luna noiembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei mai mulţi restanţieri la credite sunt în Giurgiu, Ilfov şi Călăraşi, şi au până în 29 de ani.
 Vizualizări articol: 497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cei mai mulţi restanţieri la credite sunt în Giurgiu, Ilfov şi Călăraşi, şi au până în 29 de ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei