Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mar 2009 - Anul XIV, nr. 57 (4043)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proces lung

Bătăuşul Ciosnar, şapte ani şi jumătate de puşcărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Un individ deosebit de periculos, cercetat timp de doi ani pentru că a bătut cu sălbăticie alte două persoane, a fost condamnat de Curtea de Apel Suceava la 7 ani şi 6 luni de închisoare. Ovidiu Ciosnar este judecat de 3 ani, iar sentinţa pronunţată la începutul acestei săptămâni nu este definitivă, ci mai poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Faptele pentru care este judecat Ovidiu Ciosnar s-au petrecut în aprilie 2004. Cazul s-a dovedit extrem de dificil, mai ales pentru că bărbatul din Vama, în vârstă de 35 de ani, a încercat în toate felurile să scape basma curată. Pe parcursul celor doi ani, cât dosarul s-a aflat în lucru la Parchet, Ovidiu Ciosnar a ataşat la dosar mai multe adeverinţe medicale, eliberate în general de clinici din Iaşi, prin care se demonstra că în momentul comiterii agresiunii asupra a doi tineri, pe care a fost aproape de a-i omorî în bătaie, nu a avut discernământ.

Expertiza solicitată de procurori la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici din Bucureşti a arătat însă contrariul, astfel încât în februarie 2006 Ovidiu Ciosnar a fost trimis în faţa judecătorilor sub acuzaţia de tentativă de omor.

Nici în instanţă nu au lipsit surprizele, iar Tribunalul Suceava a schimbat încadrarea juridică a faptelor din tentativă de omor în două infracţiuni de vătămare corporală gravă. Prin această schimbare s-a redus şi pedeapsa, astfel încât Ovidiu Ciosnar a scăpat cu o condamnare de 3 ani cu suspendare.

 

Au fost mărite şi despăgubirile ce trebuie plătite

Nemulţumiţi de soluţie, procurorii suceveni au atacat-o cu apel. Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au considerat că fapta lui Ciosnar se încadrează la tentativă de omor şi pedeapsa trebuie să fie alta. Totul s-a petrecut pe 7 aprilie 2004, când Ovidiu Ciosnar i-a lovit în cap şi în alte zone ale corpului, cu o bâtă de baseball, pe doi tineri din Câmpulung Moldovenesc, Ioan Dănuţ Dariciuc şi Lucian Gabriel Bărbulescu, leziunile provocate necesitând zeci de zile de îngrijiri medicale.

În rejudecare, Curtea de Apel Suceava a admis apelul şi l-a condamnat pe Ovidiu Ciosnar la 7 ani şi 6 luni de închisoare. De asemenea, magistraţii au mărit şi cuantumul despăgubirilor pe care Ovidiu Ciosnar trebuie să le plătească. Astfel, Dănuţ Ioan Dariciuc va avea de primit suma de 10.000 lei cu titlu de daune materiale, în loc de 6.200 lei, iar Gabriel Lucian Bărbulescu suma de 15.000 lei cu acelaşi titlu, în loc de 9.300 lei.

Sentinţa nu este definitivă şi mai poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătăuşul Ciosnar, şapte ani şi jumătate de puşcărie.
 Vizualizări articol: 2300 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.91/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 11 voturi
Bătăuşul Ciosnar, şapte ani şi jumătate de puşcărie3.9511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un inceput bun trimis de
(11 mar 2009, 13:48:58
Dar de cei patru sau cinci indivizi care au nenorocit un tanar pe numele de Mostoflei acu vreo sapte sau opt ani de ce nu se ia nimeni ? Toata lumea stie despre acest caz si totusi procurorii nu fac nimic ? Ce asteapta procurorii suceveni ? Probabil sa se prescrie fapta !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei