Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mar 2009 - Anul XIV, nr. 57 (4043)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FMI ar putea accepta indexarea salariilor cu inflaţia dacă se adoptă rapid legea salarizării unice

Miercuri, 11 Martie 2009 (15:33:59)
Indexarea salariilor cu rata inflaţiei prognozate pentru acest an ar putea fi acceptată de Fondul Monetar Internaţional (FMI) dacă autorităţile române adoptă rapid o lege "corectă" a salarizării unice în sistemul bugetar, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

"Există o presiune evidentă pe subiectul salarii, parte a discuţiilor privind chelutielile bugetare şi redimensioanarea acestora. Totuşi, experţii FMI nu vor o reducere a veniturilor populaţiei în momente de criză. Dacă Guvernul arată angajamentul pentru o salarizare responsabilă în sectorul public, ar putea să accepte o indexare cu rata inflaţiei prognozată pentru acest an, de 5%. Adoptarea rapidă a unei legi corecte a salarizării unice în sectorul bugetar este foarte importantă", au spus sursele citate.

Potrivit surselor citate, FMI doreşte un angajament clar al Guvernului că salariile bugetare nu vor mai fi majorate într-un ritm ridicat, aşa cum s-a întâmplat în anii precedenţi.

"Nici nu se mai pune problema să se aplice majorările salariale de care s-a vorbit la sfârşitul anului trecut. Probabil în unele sectoare, care au beneficiat deja de creşteri, salariile vor fi îngheţate", au adăugat sursele citate.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, marţi, că va susţine legea privind majorarea cu 33,6% a salariilor profesorilor, aşa cum a promis, mai ales că, potrivit unui raport recent al Băncii Mondiale, retribuţiile cadrelor didactice trebuie să crească.

Guvernul şi sindicatele au convenit însă ca majorarea salarială de 5% în 2009, cu 3% la 1 aprilie şi 2% la 1 octombrie, să fie renegociată după data de 15 aprilie, când Ministerul Finanţelor va dispune de toate datele cu privire la execuţia bugetară pe primul trimestru al anului curent.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FMI ar putea accepta indexarea salariilor cu inflaţia dacă se adoptă rapid legea salarizării unice.
 Vizualizări articol: 455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FMI ar putea accepta indexarea salariilor cu inflaţia dacă se adoptă rapid legea salarizării unice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei