Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mar 2009 - Anul XIV, nr. 57 (4043)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Mogulilor care s-au îmbogăţit în anii '90 în ape tulburi le este foame din nou

Miercuri, 11 Martie 2009 (14:50:29)
Preşedintele Traian Băsescu a criticat, miercuri, la RRA, patronii a două trusturi de presă pentru faptul că doresc să se îmbogăţească "pescuind în ape tulburi", la fel cum au făcut-o în anii \'90, când s-au îmbogăţit cu bani de la Crescent şi FNI.

Întrebat de ce este suparat pe ziarişti, Băsescu a spus că nu are nimic cu jurnaliştii în general, mulţi dintre aceştia fiind oneşti. El a menţionat că nu ziaristul acreditat la Cotroceni este "jupânul" care face politica editorială trustului în care este angajat.

Şeful statului a afirmat că patronii a două trusturi de presă s-au îmbogăţit în anii \'90 din bani de la Crescent şi FNI, când era o perioadă de "ape tulburi". Băsescu a spus că cei doi "ştiu foarte bine să pescuiască în ape tulburi".

El a adăugat că cei doi \'\'moguli" doresc ca în România să existe şi în prezent, la fel ca în perioadele de "ape tulburi" în care s-au îmbogăţit, dezbinare, astfel încât să se poată îmbogăţi din nou.

"Le este foame, (...) au pescuit în anii \'90, gata, nu mai merge", a spus Băsescu despre cei doi "moguli", fără a le da nume.

El a povestit că în ultimele două luni a fost atacat de multe pesonaje din PSD, însă nu a dat replică, în ciuda faptului că "trustul feneist şi cel crescentian" le dădeau respectivilor spaţiu de mediatizare. Băsescu a amintit că luni a "îndrăznit" să dea replică unui astfel de atac, precizând că în acel moment trusturile mogulilor l-au reacţionat spunând că şeful statului rupe coaliţia de guvernare şi îşi începe campania electorală.

Preşedintele a mai spus că a văzut, în urmă cu câteva zile, o emisiune televizată, la care era invitat "un mogul", care spunea că are 150 de oameni de-ai lui în structurile statului. Preşedintele a adăugat că, la o întrebare a moderatorului acelei emisiuni din care reieşea că statul român este furat, "respectivul mogul replicat că este treaba statului să se apere de unul ca el".

"Păi cum, domnule mogul, să se apere statul de unul ca tine, când tu ai 150 de oameni în interiorul structurilor statului?", a întrebat, retoric, Băsescu.

El a adăugat că declaraţia "mogulului" arată cinismul şi determinarea mogulului "de a face din stat lacheul lui".

"Cel puţin cât eu voi fi preşedinte nu i se va întâmpla acest lucru, să facă un stat supus lui. A avut perioada când statul i-a fost supus, s-a îmbogăţit, gata", a spus Băsescu, fără a preciza nominal la cine se referă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Mogulilor care s-au îmbogăţit în anii \'90 în ape tulburi le este foame din nou.
 Vizualizări articol: 519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Mogulilor care s-au îmbogăţit în anii \'90 în ape tulburi le este foame din nou0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei