Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mar 2009 - Anul XIV, nr. 57 (4043)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Andronescu vrea ca preşcolarii şi elevii din clasele I-IV să primească miere ca supliment nutritiv

Miercuri, 11 Martie 2009 (17:11:19)
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, susţine acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolarii şi elevii din clasele I-IV din învăţământul de stat şi confesional, precum şi continuarea programului "Laptele şi cornul".

Andronescu a afirmat, miercuri, că "orice adaos alimentar, acordat mai ales pentru familiile care au probleme sociale, nu trebuie respins".

Ecaterina Andronescu a făcut aceste precizări după şedinţa Comisiei de învăţământ a Camerei Deputaţilor, la care s-a discutat Ordonanţa de urgenţă care prevede că acordarea mierii de albine se face de la 1 ianuarie 2009 din bugetele locale, din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, alocate cu această destinaţie.

"Orice plus care vine spre şcoală nu este în plus", a adăugat Andronescu, după ce deputaţii din comisie au amânat aprobarea Ordonanţei de urgenţă până când va veni de la Ministerul Finanţelor un răspuns dacă există bani pentru acest program.

Andronescu a precizat că nu crede că va fi scos programul "Laptele şi cornul", arătând că, în prezent, se face o analiză pe această temă.

"Atunci când am aplicat programul, am avut o creştere a frecvenţei şcolare şi o diminuare a abandonului şcolar. Deci cred că acest program «Laptele şi cornul» a produs efecte benefice asupra sistemului de învăţământ, de care avem obligaţia să ţinem seama", a arătat ministrul Educaţiei.

Ea a precizat că nu s-a gândit la înlocuirea programului "Laptele şi cornul", ci la cuplarea programului "After-school" cu programul "Laptele şi cornul", în şcolile unde se organizează acest program "After-school".

La începutul lunii martie, Ecaterina Andronescu a anunţat, la Comisia pentru învăţământ a Camerei Deputaţilor, că se face o evaluare pentru a se vedea cum poate fi transformat programul "Cornul şi laptele" în program "After-school".

"Intenţionăm să-i ţinem mai mult pe elevi în şcoală în programul «After-school». Acum facem o evaluare şi încercăm să vedem în şcolile care au spaţiu cum putem să transformăm proiectul «Cornul şi laptele» în programul «After-school». Să fie contribuţia Guvernului partea aceasta care vine din proiectul «Cornul şi laptele» şi părinţii să aibă o contribuţie mai mică, în aşa fel încât copiii să primească o masă caldă la prânz", a spus atunci Andronescu. Întrebată când va fi implementat acest program, ministrul Educaţiei a menţionat că din toamnă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andronescu vrea ca preşcolarii şi elevii din clasele I-IV să primească miere ca supliment nutritiv.
 Vizualizări articol: 642 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Andronescu vrea ca preşcolarii şi elevii din clasele I-IV să primească miere ca supliment nutritiv0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei