Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mar 2009 - Anul XIV, nr. 57 (4043)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Buget insuficient

Sporurile angajaţilor din unităţile de asistenţă socială, suspendate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Angajaţii din cele cinci unităţi de asistenţă socială pentru adulţi din judeţ, Sasca, Costâna, Zvoriştea, Pojorâta şi Mitocu Dragomirnei, precum şi salariaţii din cele câteva centre similare pentru copii au rămas în ultimele două luni fără sporuri. În lipsa lor, veniturile oamenilor s-au redus cel puţin la jumătate, iar reajustarea lor nu ar fi posibilă decât după votarea bugetului pe 2009.

Ieri, managerul Centrului de Recuperare Psihiatrică de la Costâna, Marius Boghian, a arătat că din luna ianuarie a acestui an la finanţare se merge pe o medie lunară a anului trecut, bugetul total împărţindu-se la 12, şi a explicat că în aceste condiţii acordarea în continuare a sporurilor nu a mai fost posibilă, fiindcă ar fi însemnat depăşirea fondurilor.

 

Acordarea sporurilor ar putea fi reluată din aprilie

„Anul trecut, sporurile au început să fie acordate din aprilie. În 2009, acestea au fost suspendate, dar după votarea bugetului pe 2009 se vor putea purta discuţii între sindicate, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava şi Consiliul Judeţean pentru reluarea acordării lor. Sperăm să le primim din nou din aprilie, inclusiv pe cele din ianuarie, februarie şi martie”, a spus Marius Boghian.

De menţionat că la Centrul de Recuperare Psihiatrică de la Costâna sunt 164 salariaţi şi 165 asistaţi. După renunţarea la sporuri, la începutul acestui an, o infirmieră care avea un salariu net de aproximativ 1.000 lei a rămas cu circa 500 lei.

 

Preşedintele UJS Sanitas: „Nu renunţăm la nimic”

Săptămâna trecută, după şedinţa Consiliului Naţional al Federaţiei Sanitas, ministrul Sănătăţii a afirmat că acordul semnat anul trecut cu sindicatele rămâne valabil. Ion Bazac a subliniat, însă, că numai după 15 aprilie a.c., când se vor cunoaşte rezultatele evaluării situaţiei financiare a sistemului şi a României, se va decide în ce termeni s-ar putea majora veniturile salariale ale personalului din sistem.

Angajaţii din sectorul sanitar primesc acum, pe lângă salariul de bază, sporul de vechime, sporul de prevenţie de 11%, sporurile diferenţiate în funcţie de specialitate şi alte două prime de stabilitate la nivelul salariului de bază.

„După prima execuţie bugetară vom discuta cu ministrul Sănătăţii cele cuprinse în acord. În principiu nu renunţăm la nimic – drepturi, sporuri – dar rămâne de stabilit cuantumul majorărilor salariale”, a spus Ana Ionescu, preşedintele Uniunii Judeţene Sindicale Sanitas Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sporurile angajaţilor din unităţile de asistenţă socială, suspendate.
 Vizualizări articol: 1732 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Sporurile angajaţilor din unităţile de asistenţă socială, suspendate3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei