Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mar 2009 - Anul XIV, nr. 57 (4043)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Andronescu: Voi merge ferm pe reducerea numărului de ore din planul de învăţământ

Miercuri, 11 Martie 2009 (19:15:03)
Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu a declarat, miercuri, că susţine ferm reducerea numărului de ore din planul de învăţământ, considerând că, în prezent, elevul este supraîncărcat, dar a arătat că va dovedi flexibilitate la măsurile care vor fi luate în privinţa orelor de sport sau de istorie.

"Voi merge ferm pe reducerea numărului de ore din planul de învăţământ pentru că elevul este supraîncărcat", a afirmat Andronescu, după ce a participat la şedinţa Comisiei de învăţământ a Camerei Deputaţilor.

Ea a precizat că la Ministerul Educaţiei continuă discuţiile şi cu partenerii sociali privind anumite subiecte cum ar fi orele de istorie, arătând că nu se va dovedi inflexibilitate.

Ecaterina Andronescu a spus că punctul de vedere al Ministerului Educaţiei este că nu trebuie scoase niciun fel de sporuri în ceea ce-i priveşte pe profesori. Ea a făcut aceste precizări, arătând că a avut discuţii pe această temă şi cu liderii de sindicate şi că a informat Ministerul Muncii de acest lucru.

Mai mulţi deputaţi PDL din Comisia de învăţământ au cerut, miercuri, explicaţii ministrului Educaţiei Ecaterina Andronescu în legătură cu modificările pe care aceasta intenţionează să le aducă planului de învăţământ, deputatul PDL Cătălin Croitoru afirmând că acestea crează "incoerenţă" în sistemul de învăţământ.

Croitoru (PDL) a apreciat că Ecaterina Andronescu nu a făcut o analiză şi un studiu de impact al modificărilor planului cadru de învăţământ şi a acuzat-o pe aceasta că ia deciziile singură sau în cerc restrâns. El a criticat decizia de a reduce numărului de ore din planul de învăţământ, arătând că a scoate orele privind a doua limbă modernă este o măsură "contabilicească". Croitoru a fost şi împotriva faptului că ministru Educaţiei nu a dat o cifră de şcolarizare şcolilor de arte şi meserii şi a făcut un apel pentru demararea strategiei pentru educaţie.

Secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Adriana Pană a anunţat recent că Ministerul Educaţiei reduce programul elevilor de liceu la maxim 30 de ore pe săptămână, conform noilor planuri cadru pentru anul şcolar 2009-2010, această măsură neafectând numărul posturilor din învăţământ, în schimb, cele mai afectate fiind orele de sport şi a doua limbă modernă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andronescu: Voi merge ferm pe reducerea numărului de ore din planul de învăţământ.
 Vizualizări articol: 907 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Andronescu: Voi merge ferm pe reducerea numărului de ore din planul de învăţământ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei