Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 feb 2009 - Anul XIV, nr. 37 (4023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: Coaliţia pune la cale fraude pe fondurile europene, ne vom adresa CE

Luni, 16 Februarie 2009 (15:27:04)
Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a criticat, din nou, luni, desfiinţarea Departamentului de Luptă Antifraudă din cadrul Executivului, menţionând că PNL se va adresa oficial CE pentru a atrage atenţia asupra acestui fapt şi acuzând că actuala coaliţie pune la cale fraude pe fondurile europene.

"Pot să vă spun astăzi, că atât din partea partidului, în mod oficial ne vom adresa CE pentru a atrage atenţia asupra acestui fapt foarte grav, desfiinţarea unei structuri independente destinate luptei împotriva fraudelor pe fondurile eruopene. Nu există altă explicaţie decât că această coaliţie între PD şi PSD pune la cale, ceea ce s-a întâmplat din păcate în unele ţări europene şi balcanice, şi nu vreau să le nominalizez, dar ştiţi foarte bine, fraude pe fonduri europene", a susţinut Tăriceanu.

El a subliniat că desfiinţarea DLAF, care a primit în mod constant aprecieri din partea CE, nu a avut decât această menire, iar acum s-a decis înlocuirea lui cu "oameni care să fie angajaţi pe baza unui angajament de fidelitate ca în perioada comunistă sau nazistă".

"Deci în loc să lăsăm oameni care au dovedit, care au fost pregătiţi şi au fost selecţionaţi prin conscurs, posibilitatea să aibă controlul adupra acestui domeniu ca o structură independentă, iată la ce recurge actualul Guvern", a mai spus liderul PNL.

El a conchis că va solicita şi europarlamentarilor PNL din PE să facă intervenţiile necesare la forurile europene pentru a atrage atenţia asupra acestui lucru grav.

Potrivit noilor prevederi legislative, Departamentul pentru Luptă Antifraudă trece din structura Cancelariei Primului Ministru în cadrul aparatului de lucru al Guvernului, fiind direct subordonat primului ministru şi în coordonarea vicepremierului.

Personalul DLAF urmează să fie încadrat în exclusivitate pe baza încrederii primului-ministru, cu avizul viceprim-ministrului şi în condiţiile semnării unui angajament de loialitate. Retragerea încrederii de către primul-ministru, cu avizul viceprim-ministrului are ca efect revocarea încadrării, precum şi eliberarea sau destituirea din funcţie ori desfacerea contractului de muncă. În aceste condiţii întreg personalul: controlorii, inspectorii, precum şi conducerea tehnică a instituţiei, devine profund dependent de voinţa politică şi va putea fi influenţat politic.

Totodată, OUG 3/2009 abrogă în mod expres prevederile OUG 49/2005, eliminând astfel dispoziţiile potrivit cărora şeful Departamentului nu va solicita şi nici nu va primi instrucţiuni de la nicio autoritate, instituţie sau persoană în realizarea atribuţiilor sale operaţionale, precum şi prevederile cu privire la necesitatea aprobării actelor de control de către şeful Departamentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: Coaliţia pune la cale fraude pe fondurile europene, ne vom adresa CE.
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu: Coaliţia pune la cale fraude pe fondurile europene, ne vom adresa CE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei