Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 feb 2009 - Anul XIV, nr. 37 (4023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Turismului: Creşterea bugetului, determinată de transformarea fostei agenţii în minister

Luni, 16 Februarie 2009 (16:24:12)
Ministerul Turismului susţine că majorarea bugetului propriu în 2009 a fost determinată de transformarea fostei agenţii naţionale de turism în minister, o astfel de instituţie având atribuţii şi necesităţi mai mari.

"Principalele motive pentru înfiinţarea ministerului au fost importanţa pe care actualul Guvern o acordă turismului şi necesitatea gestionării unitare a acestui domeniu. Între un minister şi o agenţie există diferenţe foarte mari de atribuţii şi de organizare, care se reflectă inclusiv în construcţia bugetară", se arată într-un comunicat al Ministerului Turismului.

Presa a relatat, luni, că bugetul instituţiei conduse de Elena Udrea este în acest an de zece ori mai mare decât în 2008, ajungând la circa 400 de milioane de lei, valoare apropiată de sumele de care vor beneficia Senatul şi Camera Deputaţilor împreună.

"Ministerul Turismului va derula şi finanţa o serie de proiecte de investiţii în infrastructura turistică, cuprinse în Programul de dezvoltare a produselor turistice. Valoarea acestora reprezintă peste 75% din bugetul general al ministerului şi constituie principala componentă a creşterii bugetului", se menţionează în comunicat.

Exemple de investiţii în infrastructură sunt amenajarea plajelor, a unor trasee de schi şi a unui parc balnear, construcţia de centre de informare, telegondole, miniporturi şi foişoare de observare turistică, precum şi modernizarea unor baze Salvamont sau reabilitarea de trasee turistice montane, conform sursei citate.

În ianuarie, Udrea declara că Ministerul Turismului primeşte de la buget fonduri reduse, similare, probabil, cu banii "de buzunar" ai altor instituţii.

Fosta Autoritate Naţională pentru Turism a funcţionat până în aprilie 2007, când Guvernul a decis înfiinţarea Ministerului pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale. La finele anului trecut noua guvernare PDL-PSD a creat un minister specializat în turism, la conducerea căruia a desemnat-o pe Elena Udrea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Turismului: Creşterea bugetului, determinată de transformarea fostei agenţii în minister.
 Vizualizări articol: 567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Turismului: Creşterea bugetului, determinată de transformarea fostei agenţii în minister0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei