Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 feb 2009 - Anul XIV, nr. 37 (4023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Demersuri

Campusul universitar din Moara ar putea primi finanţare începând din acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Construcţia noului campus al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava ar putea să înceapă în cursul acestui an. Deputatul PD-L de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu a anunţat că membrii comisiei pentru învăţământ din Camera Deputaţilor au aprobat amendamentele depuse de parlamentarii democrat-liberali în vederea obţinerea finanţării lucrărilor de construcţie a campusului, investiţie care ar urma să fie realizată în comuna Moara. Ardeleanu a precizat că amendamentele aprobate de comisia de învăţământ au fost dezbătute în comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, urmând ca o decizie finală privind începerea finanţării campusului universitar să fie luată la Ministerul Finanţelor Publice.

„În cadrul comisiei de învăţământ s-a stabilit că vor fi alocate fonduri pentru finalizarea lucrărilor demarate, şi mai puţin pentru începerea unor noi obiective. Astfel, am obţinut aprobarea amendamentului în comisie deoarece s-a considerat că investiţia în acest campus este una în continuare, şi nu una care demarează în cursul acestui an”, a spus Sanda-Maria Ardeleanu. Deputatul PD-L a precizat că valoarea investiţiei în noul campus universitar de la Moara  este de 284 milioane de lei, sumă care ar trebui să fie alocată pe parcursul a trei ani.

În acelaşi timp, Ardeleanu a precizat că în comisia pentru învăţământ s-au aprobat amendamentele pentru alocarea de fonduri grădiniţelor nr. 1, 2, 3 şi Aşchiuţă din municipiul Suceava.

Sanda-Maria Ardeleanu a mai arătat că Ministerul Educaţiei a aprobat alocarea de fonduri pentru acoperirea unei părţi din datoriile la lucrările de reabilitare a unităţilor de învăţământ. Parlamentarul PD-L a precizat că valoarea acestor datorii este de 1.200 milioane de lei, până în momentul de faţă achitându-se 440 milioane de lei, o parte din această sumă urmând să ajungă şi în judeţul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campusul universitar din Moara ar putea primi finanţare începând din acest an.
 Vizualizări articol: 1040 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 4 voturi
Campusul universitar din Moara ar putea primi finanţare începând din acest an4.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei