Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 feb 2009 - Anul XIV, nr. 37 (4023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Amintirile relaţiei cu FMI încă mă înfioară

Luni, 16 Februarie 2009 (14:49:42)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană a declarat, luni, că amintirile relaţiei cu FMI îl "înfioară", el apreciind că ar fi preferabil să nu se apeleze la FMI în ceea ce priveşte un împrumut extern, date fiind condiţiile extrem de dure, cu un impact social foarte puternic şi constrângeri semnificative.

"Nu vă ascund faptul că amintirile relaţiei cu FMI încă mă înfioară. Sunt condiţii extrem de dure, cu impact social foarte puternic şi cu constrângeri semnificative. Eu cred că înainte să ne lansăm pe o linie politică economică este bine să avem o discuţie extrem de serioasă cu actorii economici, sociali, cu băncile străine, cu toată lumea pentru a avea un răspuns corect", a spus Geoană.

Întrebat dacă, în aceste condiţii, ar fi de preferat un împrumut de la Comisia Europeană, Geoană a precizat: "Preferabil ar fi fără FMI, este un lucru clar. Orice relaţii cu FMI înseamnă constrângeri importante", a afirmat Geoană.

El a arătat că a solicitat Guvernului, în acest sens, ca după aprobarea bugetului de către Parlament, respectiv săptămâna viitoare, să aibă loc o discuţie "clarificatoare" în ceea ce priveşte politica economică anti-criză a României.

Orice acord cu Fondul Monetar Internaţional trebuie să treacă prin Comisia Europeană, România fiind stat membru al UE, dar nu orice acord cu CE trebuie să treacă şi pe la FMI, a declarat, luni, premierul Emil Boc, precizând că o decizie privind un eventual împrumut va fi luată împreună cu BNR.

El a amintit că o decizie în privinţa unui eventual împşrumut al României de la Comisia Europeană (CE) sau FMI va fi luată în două săptămâni.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat cu ocazia depunerii jurământului de către Dan Nica în funcţia de ministru al Internelor, că "este unul dintre politicienii care susţin că România va avea nevoie să angajeze credite externe, preponderent de la UE".

"În urma aranjamentelor dintre Comisie şi Fond probabil în acest joc va trebui să intre şi FMI. Dar înainte de a angaja credite care să acopere deficitele de finanţare din zona privată, avem obligaţia să facem tot ceea ce ţine de noi ca băncile mamă să-şi ducă la îndeplinire obligaţiile asumate în urma procesului de privatizare a băncilor din România. Mi se pare inadmisibil ca România să angajeze un credit mult mai mare decât ar trebui să angajeze în situaţia în care băncile româneşti care au fost privatizate şi au acţionariat majoritar în state ale UE nu-şi îndeplinesc obligaţiile de finanţare a economiei româneşti", a spus şeful statului cu această ocazie.

El a menţionat că acesta este unul din obiectivele pe care trebuie să şi le propună toţi, atât miniştrii cât şi toţi cei care au legături cu Bruxellesul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Amintirile relaţiei cu FMI încă mă înfioară .
 Vizualizări articol: 619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Amintirile relaţiei cu FMI încă mă înfioară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei