Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 ian 2009 - Anul XIV, nr. 23 (4009)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sanitas declanşează conflictul de muncă după 10 februarie, nemulţumit de oferta Guvernului

Vineri, 30 Ianuarie 2009 (14:07:05)
Federaţia Sanitas ameninţă cu declanşarea conflictului de muncă după 10 februarie, nemulţumită de "oferta" Guvernului de majorarea a salariilor bugetarilor cu cinci procente şi eliminarea tuturor sporurilor, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, preşedintele organizaţiei sindicale, Marius Petcu.

Liderul sindical a precizat că această hotărâre a fost luată în urma Consiliului Naţional al Federaţiei, membrii de sindicat respingând "oferta" Guvernului de majorare cu cinci la sută a salariilor bugetarilor, deci inclusiv ale celor din sistemul sanitar, şi de eliminare a sporurilor.

"Colegii mei mi-au dat mandat să resping această aşa-zisă ofertă la întâlnirea de luni a confederaţiilor sindicale cu prim-ministrul Emil Boc. Mandatul meu este să solicit o majorare salarială a angajaţilor din sănătate de minimum zece procente şi păstrarea sporurilor specifice. Dacă această cerere nu va fi îndeplinită, din 10 februarie, toate organizaţiile din teritoriu vor fi consultate pentru deschiderea conflictului de muncă", a precizat Petcu.

Liderii Sanitas s-ar întâlnit, miercuri, cu ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, şi au spus că ar putea relua acţiunile de protest dacă protocolul încheiat în 2008 cu Ministerul Sănătăţii nu va fi respectat.

"La sfârşitul lui 2008 am suspendat acţiunile de protest după ce am semnat un protocol cu ministrul Sănătăţii, în care am solicitat majorarea cu zece la sută a salariilor, acordarea unor sporuri, trei prime de stabilitate, precum şi primă de vacanţă", a amintit Petcu.

Premierul Emil Boc a anunţat, joi, după şedinţa de Guvern că salariile în sectorul bugetar vor fi majorate în acest an cu 5%, în două etape, cu 3% în luna aprilie şi 2% în luna octombrie.

"În anul 2009, salariile şi pensiile se vor mări cu rata inflaţiei, adică cu 5%, după următorul scenariu: cu 3% din aprilie, cu plata în luna mai, şi cu 2% de la 1 octombrie, cu plata în noiembrie", a declarat premierul Emil Boc.

În urmă cu trei săptămâni, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a promis, în cadrul unei întâlniri cu preşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Petcu, că va încerca să respecte, după aprobarea Legii bugetului, toate acordurile pe care ministerul le are cu federaţia.

În 14 noiembrie, Federaţia Sanitas a semnat un acord cu Ministerul Sănătăţii privind creşterile salariale în 2009 pentru angajaţii din domeniu, care prevede o majorare medie de cel puţin zece la sută, plus alte sporuri. Preşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Petcu, declara atunci că, potrivit acordului, salariile personalului din Sănătate vor creşte în medie cu cel puţin zece la sută din 2009.

La începutul lunii noiembrie a anului trecut, Federaţia Sanitas ameninţa că va organiza un miting în Capitală în 11 noiembrie, va declanşa greva de avertisment în 14 noiembrie şi cea generală în 20 noiembrie dacă nu vor primi o majorare salarială de aproximativ 50 la sută pentru personalul medico-sanitar, de specialitate, auxiliar, tehnic şi administrativ din domeniul sănătăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sanitas declanşează conflictul de muncă după 10 februarie, nemulţumit de oferta Guvernului.
 Vizualizări articol: 799 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sanitas declanşează conflictul de muncă după 10 februarie, nemulţumit de oferta Guvernului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei