Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 ian 2009 - Anul XIV, nr. 23 (4009)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Surpriză

Fostul primar de Dorna, desemnat de PSD al doilea subprefect

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Fostul primar de Vatra Dornei şi candidat la Senat din partea PSD, în colegiul Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei, Constantin Huţanu, a fost nominalizat, ieri, de Biroul Permanent Judeţean al PSD pentru funcţia de subprefect de Suceava.

El a întrunit 8 voturi din 15, în al doilea tur de scrutin. Pe buletinele de vot pe care le-au primit cei 15 membri ai BPJ au fost trecute patru nume: Constantin Huţanu, Ovidiu Milici, Mihai Frunză, fost primar de Rădăuţi şi Dragoş Ungureanu, fost viceprimar de Siret. Dintre aceştia, doar Constantin Huţanu a fost prezent, ieri, în sediul PSD Suceava. După primul tur de scrutin, nici unul dintre cei patru nu a întrunit jumătate plus unu voturi, astfel că s-a trecut la al doilea tur, în care membrii BPJ au avut de ales între Huţanu şi Milici. A fost ales primul, cu 8 voturi.

Clasamentul a fost surprinzător nu numai pentru o parte a membrilor PSD, ci şi pentru Ovidiu Milici, care a anunţat că nu doreşte să candideze încă de la precedenta competiţie pentru o funcţie de subprefect, finalizată cu desemnarea lui Eugen Girigan şi a lui Corneliu Popovici. Ulterior, Popovici a fost promovat la candidatura pentru secretar de stat în Ministerul Turismului, iar PSD a trebuit să facă o nouă nominalizare.

De altfel, Milici ne-a declarat că nici măcar nu a ştiut de întrunirea BPJ de ieri şi de scopul acesteia, cu atât mai puţin a ştiut că a şi candidat.

„Cred că am fost trecut pe buletinul de vot dintr-o eroare, habar nu am avut de şedinţă. Am spus foarte clar că nu doresc să candidez pentru funcţia de subprefect”, a precizat Ovidiu Milici.

La fel de surprins s-a arătat şi Dragoş Ungureanu, dar numai din prisma întrunirii BPJ. „Eu am anunţat că doresc să candidez la subprefect, însă nu mi-a adus nimeni la cunoştinţă că astăzi e şedinţa pentru nominalizare. Eu ştiam că domnul preşedinte Mîrza este la Bucureşti şi mi s-a spus că vine vineri. N-am ştiut nimic şi nu doresc să comentez mai mult”, a spus Dragoş Ungureanu.

 

Mîrza: „Votul din BPJ este perfect valabil”

Nemulţumirea unora dintre colegi în legătură cu această nominalizare l-a determinat, probabil, şi pe cel desemnat, Constantin Huţanu, să considere că alegerea de ieri „nu este o soluţie definitivă”.

„Am candidat pentru că am 12 ani de administraţie publică şi vreau să ajut zona de munte. Când sunt alegeri, toată lumea poate candida şi întotdeauna este şi o parte nemulţumită. Nominalizarea mea este doar o variantă de lucru, până se dau deciziile de rigoare se mai pot întâmpla multe”, a spus Constantin Huţanu, care a mai precizat că, în ceea ce-l priveşte, nu a simţit nici un fel de ostilitate din partea colegilor.

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Gavril Mîrza, a declarat că votul de ieri, din BPJ, „este perfect valabil”, chiar dacă un candidat, Ovidiu Milici, s-a aflat în această postură împotriva voinţei lui.

Mîrza a apreciat nominalizarea lui Constantin Huţanu, pe care l-a calificat drept „un om de valoare în PSD”. Mîrza s-a arătat mulţumit şi din perspectiva reprezentării zonale la nivelul administraţiei judeţene, Huţanu fiind primul dornean din PSD care accede la o funcţie la nivel judeţean.

Senatorul social-democrat a mai spus că organizaţia pe care o conduce este puternică şi recunoscută ca atare şi la nivel naţional, având patru membri promovaţi în funcţii în aparatul central al statului: Corneliu Popovici, secretar de stat în Ministerul Turismului, Gheorghe Nichiforel, director în cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor, Neculai Bosancu- director la CFR Călători şi Mirela Adomnicăi, care va primi o funcţie într-o agenţie guvernamentală.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul primar de Dorna, desemnat de PSD al doilea subprefect.
 Vizualizări articol: 2209 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 8 voturi
Fostul primar de Dorna, desemnat de PSD al doilea subprefect2.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei