Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 ian 2009 - Anul XIV, nr. 23 (4009)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Numărul cazurilor de gripă, la nivel naţional, de peste trei ori mai mare în ultima săptămână

Vineri, 30 Ianuarie 2009 (16:28:02)
Numărul cazurilor de gripă, înregistrat în perioada 19-25 ianuarie la nivel naţional, a fost 3,2 ori mai mare decât în săptămâna precedentă, majoritatea bolnavilor necesitând internare, potrivit statisticilor Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile (CPCBT).

Institutul Cantacuzino, prin Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă, a comunicat faptul că până în 27 ianuarie au fost detectate în total 48 virusuri gripale tip A, din care 19 sunt de tip Brisbane. Cele mai multe gazuri de gripă confirmate de Institutul Cantacuzino au fost în Capitală -15, în judeţul Iaşi -12, în judeţul Cluj -11 şi în judeţul Tulcea 10, peste jumătate din probe fiind primite de la bolnavii aflaţi în stadiul incipient al maladiei, în săptămâna 19-25 ianuarie.

Ministerul Sănătăţii recomandă medicilor să recolteze probe de la bolnavi pentru a putea fi pusă în evidenţă circulaţia virusului gripal conform metodologiei de supraveghere, având în vedere înregistrarea unor niveluri de morbiditate crescută cu peste 30% faţă de media a trei săptămâni anterioare, în 13 judete, printre care Alba, Argeş, Bistriţa, Braşov, Buzău, Caraş, Ilfov, Neamţ, Prahova,Sălaj, Satu Mare, Sibiu şi Timiş, a declarat consilierul ministrului Sănătăţii medicul Gheza Molnar.

Evoluţia infecţiilor respiratorii se află pe un trend ascendent care probabil va fi temperat de vacanţa şcolară care va începe vineri, a mai spus medicul, precizând că în săptămâna 19-25 ianuarie au fost înregistrate 71.772 cazuri de infecţii respiratorii, cu 7.000 de internări şi două decese. Din total acestor cazuri, 45 au fost gripe cu 35 internări, 18.871- pneumonii cu 4.194 şi două decese şi 52.856 - infecţii acute de căi respiratorii superioare cu 2.771 internări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul cazurilor de gripă, la nivel naţional, de peste trei ori mai mare în ultima săptămână.
 Vizualizări articol: 622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul cazurilor de gripă, la nivel naţional, de peste trei ori mai mare în ultima săptămână0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei