Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 ian 2009 - Anul XIV, nr. 23 (4009)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Dacă va fi congres extraordinar, voi candida pentru şefia PNL şi pentru prezidenţiale

Vineri, 30 Ianuarie 2009 (13:29:26)
Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că îşi va depune candidatura pentru şefia partidului şi pentru preşedinţie, doar dacă se va convoca un congres extraordinar în martie, menţionând că în cazul amânării congresului nu va mai candida pentru Cotroceni.

Întrebat dacă voi candida la preşedenţia PNL şi la preşedinţia ţării Crin Antonescu a afirmat că îşi va depune candidatura numai în cazul în care va fi convocat congres extraordinar la începutul lunii martie.

"Dacă şi numai dacă va avea loc un congres extraordinar există posibilitatea să depun candidatura la aceste două funcţii, în ordinea în care se vor vota, dacă ele se vor vota. Eu sunt convins că e nevoie de un congres extraordinar extraordinar în martie", a susţinut Antonescu.

Liderul PNL a menţionat că decizia unui congres extraordinar aparţine unor foruri ale partidului, menţionând că există două variante: fie amînarea, fie convocarea acestuia în martie.

"Prima variantă ar fi să se decidă un congres extraordinar, care probabil va avea pe agendă şi desemnarea unui candidat la preşedinţie şi există posibilitatea, în cazul unei susţineri consitente, să candidez pentur aceste funcţii ( preşedinte al PNL şi candidat PNL la prezidenţiale - nr). A doua ipoteză, în care nu se convoacă un congres extraordinar şi se ia hotărârea congresului pentru 2010, situaţie în care, aşa cum gândesc eu lucurile, PNL pierde startul şi din acel moment eu nu mai sunt preocupat de formulele pe care le putem găsi mai târziu pentru candidatul la preşedinţie", a spus liberalul.

El a menţionat că, în cazul variantei congresului extraordinar, există o părere destul de larg răspândită, pe care o împărtăşeşte şi el, şi anume aceea că "preşedintele partidului trebuie să fie şi candidatul la preşedinţie al PNL-ului pentru competiţia electorală prezidenţială din acest an".

Întrebat dacă îşi va anunţa candidaturile la DP, el a infirmat acest lucru, menţionând că liberali vor discuta la Delegaţie doar dacă fac sau nu congres extraordinar, pe care el îl consideră "o decizie esenţială pentru destinul politic al PNL în următorii patru ani de zile".

"Evident că toată lumea ştie că un congres este o competiţie deschisă şi, dacă va fi cazul, candidatura o voi anunţa atunci când vom demara pregătirile pentru congres. Deocamdată nu discutăm candidaturi şi nici nu am o decizie în această privinţă, câtă vreme factorul esenţial şi anume declanşarea unui congres extraordinar nu s-a hotărât", a spus Antonescu.

Pe de altă parte, liberalul s-a declarat în favoarea propunerii liberalului Relu Fenechiu, potrivit căreia competiţia internă dintre contradidaţii PNL la preşedinţie să fie făcută după modelul SUA.

"Este o variantă care ar fi o premieră interesantă, o variantă seducătoare. Nu am nimic împotriva ei, dacă am fi în această situaţie eu cred că nu am avea decât de câştigat, noi cei din PNL, cu o singură condiţie, ca toate aceste alegeri primare să se desfăşoare până în martie, până la data congresului extraordinar. Orice variantă care întârzie lucrurile, orice zi pierdută după mijlocul lunii martie pentru PNL le consider dăunătoare", a apreciat Crin Antonescu.

În ceea ce priveşte candidatura lui Teodor Meleşcanu la prezidenţiale, vicepreşedintele liberal a afirmat că Teodor Meleşcanu nu şi-a anunţat intenţia de a candida la prezidenţiale, menţionând că el crede cu certitudine că ar fi "o candidatură serioasă".

Secretarul general al PNL, Dan Motreanu, a declarat, miercuri, că preşedintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu, va prezenta la Delegaţia Permanentă din 4 februarie programul pentru stabilirea candidatului pentru alegerile prezidenţiale, acesta urmând să fie desemnat în urma unui Consiliu Naţional, care va fi convocat în martie.

Conform unor surse din PNL, liderii liberali ar fi convenit ca un Consiliu Naţional să fie convocat în 21 martie, dată care va trebui să fie aprobată şi în Delegaţia Permanentă.

Sursele citate au menţionat că până în acest moment există trei potenţiali candidaţi pentru alegerile prezidenţiale: Călin Popescu Tăriceanu, Teodor Meleşcanu şi Crin Antonescu.

Preşedintele PNL Sector 1, Vlad Moisescu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că liberalii din acest sector au votat o rezoluţie prin care cer actualei conduceri convocarea unui congres extraordinar în 7-8 martie, pentru alegerea noii conduceri şi stabilirea candidatului pentru Preşedinţie.

Secretarul general al PNL, Dan Motreanu, a declarat că propunerea filialei din Sectorul 1 al Capitalei privind convocarea unui congres extraordinar este "un punct de vedere", care se încadrează într-una din cele trei propuneri care se discută în prezent în PNLşi că va fi dezbătută la Delegaţia Permanentă din 4 februarie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Dacă va fi congres extraordinar, voi candida pentru şefia PNL şi pentru prezidenţiale.
 Vizualizări articol: 679 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Antonescu: Dacă va fi congres extraordinar, voi candida pentru şefia PNL şi pentru prezidenţiale1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei