Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 ian 2009 - Anul XIV, nr. 23 (4009)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Discuţii

“Sacrificăm 10% din chioşcuri, dar salvăm restul de 90%”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Revolta izbucnită în Bazarul Sucevei, la aflarea veştii că peste 200 de chioşcuri vor trebui scoase, pentru a fi lăsate culoare de trecere pentru maşinile de pompieri, a fost aplanată ieri, în urma discuţiilor purtate de comercianţi cu primarul Ion Lungu. Acesta a fost prezent în Bazar ieri dimineaţa, la ora 07.00, pentru a-i lămuri pe oameni în privinţa deciziilor luate.

“A fost o discuţie civilizată, oamenii au înţeles foarte bine despre ce este vorba. Astăzi noi nu avem autorizaţie pentru funcţionarea Bazarului. Nimeni nu îşi poate permite să lase Bazarul să funcţioneze astfel, nici eu, nici Consiliul Local, pentru că este vorba chiar şi de libertatea noastră. Le-am spus că nu eu decid cum amplasăm chioşcurile acolo, ci ne vom supune deciziei celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Acum se lucrează la definitivarea schemei de amplasare a chioşcurilor. Vor trebui eliminate şi reamplasate circa 10% din chioşcuri, adică 200 – 220 de chioşcuri. Oamenii au spus că sunt de acord să-şi micşoreze spaţiile comerciale cu o jumătate de metru fiecare, pentru a încăpea astfel cât mai multe chioşcuri. În măsura în care ei cad de acord asupra acestui aspect, sunt de acord să îşi modifice fiecare chioşcul, pentru a-i reduce suprafaţa ocupată”, a declarat şeful municipalităţii sucevene.

 

Instigatorii la revoltă, cei cu cele mai multe chioşcuri

Acesta a precizat că, oricât ar fi de preocupat de soarta locurilor de muncă din Bazar, nu mai poate continua să lase lucrurile din Bazar să evolueze după bunul plac al celor de acolo.

„Am crezut că ne merge şi aşa, ca la români, dar acest incendiu ne-a arătat că nu se poate. Trebuie să sacrificăm 10% din chioşcuri, pentru a salva restul de 90%. Deocamdată principiile rămân aceleaşi – câte un chioşc de familie şi prioritate au cei din municipiul Suceava, care plătesc taxele şi impozitele aici. Cum am spus dintotdeauna – în Bazar se face protecţie socială, nu se fac afaceri. Cine vrea să facă afaceri, îi dorim succes – să meargă în altă parte!”, a spus Ion Lungu.

Primarul Sucevei a mai adăugat că la baza revoltei stârnită în Bazar la aflarea veştii că nu se va permite decât un chioşc de familie au stat şi o serie de instigatori, care deşi s-au bătut cu pumnul în piept că au doar două chioşcuri, în acte figurează cu cel puţin patru chioşcuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Sacrificăm 10% din chioşcuri, dar salvăm restul de 90%”.
 Vizualizări articol: 2342 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
“Sacrificăm 10% din chioşcuri, dar salvăm restul de 90%”3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   90 % NU VA VOR MAI VOTA IAR 10% NU SE VOR PREZENTA trimis de
(30 ian 2009, 11:13:22
EU CRED CA 90 % DINTRE SUCEVENI SE VOR SACRIFICA SI VOR MERGE LA VOT PESTE 4 ANI PT A NU VA MAI VOTA DOMNULE PRIMAR LUNGU IAR 10 % CARE AVEAU DE GAND SA VA VOTEZE VOR RENUNTA PE ULTIMA SUTA DE METRII SA MEARGA SI NU SE VOR MAI PREZENTA .

SUCEVENII SE INTREABA DE CE DOMNULE PRIMAR DVS IMPREUNA CU SPECIALISTII DIN PRIMARIE SI CU CEI DE LA ISU NU VA-TI CONSULTAT DE LA INCEPUT PT A CREA UN CULOAR UNIC IN CAZURI DE URGENTA IN BAZAR CA ACUM SA NUMAI FITI NEVOITI " SA SACRIFICATI 10 % DIN CHIOSCURILE EXISTENTE " SI CA ATATIA OAMNEI SA-SI PIARDA LOCUL DE MUNCA DIN CAUZA NEPRICEPERII DUMNEAVOASTRA .
2.   Ce protectie? trimis de
(30 ian 2009, 13:22:54
De ce fel de protectie vorbeste ? Protectia celor din subordine, incompetenti , cu burti mari si conturi pline de malai. Multumim din inima iubitului nosrtu edil pentru frigul , ploaia si noroiul care ni-l ofera gartis ca masura de protectie sociala.Ma intreb cum pot ajunge asa niste specimene sa ne conduca , chiar nu mai sunt oameni capabili in tara asta , or sistemul ne face sa fim niste spectatori ai luptei pentru ciolan dintre partide iar oamenii capabili sunt inlaturati din start.
3.   Hotie trimis de
(31 ian 2009, 09:00:22
E saf la drumul mare ia paine de la gura unor oameni si isi fac tot altii interesul ........................ poate intr-un an sau 2 o sa ramada doar platformele ca si bazar si restul...........

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei