Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 ian 2009 - Anul XIV, nr. 23 (4009)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu a cerut MF ca bugetul pentru 2009 pentru justiţie să fie de 0,47 la sută din PIB

Vineri, 30 Ianuarie 2009 (15:36:13)
Ministrul Cătălin Predoiu a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a propus Ministerului Finanţelor ca bugetul pentru justiţie pe anul 2009 să fie de 0,47 la sută din Produsul Intern Brut (PIB).

Predoiu a susţinut că Ministrul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti (MJLC) a propus Ministerului Finanţelor Publice un buget de 2.693.220 de mii de lei, reprezentând 0,47 la sută din PIB.

Potrivit demnitarului, bugetele MJLC, Ministerului Public, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) propuse Ministerului Finanţelor Publice însumează 3.461.033 de mii de lei, reprezentând 0,6 la sută din PIB.

Predoiu a spus că pentru anul 2009 este prognozat bugetul la 57.902.100 de mii de lei, reprezentând o creştere economică de 2,5 la sută.

"Aceste bugete sunt încă în discuţie. Este nerealist însă să obţinem bugetele aşa cum le-am propus având în vedere constrângerile bugetare solicitate de premier către toate ministerele. Pe de altă parte, ţinând cont de particularităţile situaţiei în justiţie, respectiv subfinanţarea cronică din ultimii 15 ani, cred că sumele acordate trebuie să fie cât mai aproape de cele solicitate", a spus Cătălin Predoiu.

De asemenea, ministrul Justiţiei a arătat că bugetul justiţiei reprezintă o investiţie în viitor şi nu o recompensă pentru performanţele prezente.

"Bugetul nu se reduce la salarii şi prime", a punctat Predoiu.

El a mai arătat că hotărârile judecătoreşti care constată drepturi salariale restante reprezintă drepturi aferente anilor anteriori şi neonorate de stat.

Predoiu a spus că imaginea justiţiei a arătat în ultimul timp o performanţă slabă şi credibilitate scăzută, aceste aspecte putând fi de natură să afecteze bugetul şi de aceea cere sistemului însuşi, reprezentat prin CSM, să dea dovadă de înţelepciune, flexibilitate, responsabilitate şi solidaritate socială.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu a cerut MF ca bugetul pentru 2009 pentru justiţie să fie de 0,47 la sută din PIB.
 Vizualizări articol: 453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Predoiu a cerut MF ca bugetul pentru 2009 pentru justiţie să fie de 0,47 la sută din PIB1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei