Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 ian 2009 - Anul XIV, nr. 23 (4009)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Măsuri de trafic

Străzi cu sens unic şi piste de bicicletă în toate cartierele Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Până la Paşti, mai multe străzi din municipiul Suceava vor fi transformate în străzi cu sens unic, iar pe o parte din trotuarele modernizate vor fi delimitate piste de circulaţie pentru biciclişti.

Aceste schimbări au fost anunţate ieri de edilul şef al Sucevei, Ion Lungu, care a precizat că odată cu finalizarea studiului de circulaţie comandat de municipalitate, se va trece la aplicarea acestuia în cel mai scurt timp.

“Până la sfârşitul lunii va fi finalizat studiul de circulaţie al Sucevei, sunt foarte multe sensuri unice, în toate cartierele din municipiu. De asemenea sunt propuneri de parcări supraterane, în zone precum Hotelul Bucovina şi Magazinul Bucovina, parcarea Pieţei Mari, dar şi subterane, în zona Stadionului Areni, fie că acesta va rămâne sau nu aici.

O altă măsură care va fi luată în urma finalizării studiului de trafic este de trasare a pistelor de biciclişti pe trotuarele modernizate, dar şi lucrări de lărgire a unor străzi intens circulate, precum strada Mitropoliei, pentru fluidizarea traficului. Îmi doresc ca până la sărbătorile de Paşti să putem amenaja sensurile unice şi să marcăm trotuarele cu spaţii pentru biciclişti (bandă despărţitoare şi semnul pentru biciclişti)”, a spus Ion Lungu.

Amenajarea de piste speciale pentru biciclişti este încurajată şi de programele de finanţare, în valoare de aproape 200 de miliarde lei vechi,  pe care le are alocate anul acesta Ministerul Mediului. „Vom încerca să exploatăm orice oportunitate prin aceste proiecte”, a declarat Ion Lungu.

 

Parcare supraterană lângă Magazinul Bucovina

O altă măsură de fluidizare a traficului din Suceava, care va putea fi realizată cu finanţare de la Guvern, prin programul de pol de dezvoltare regională, este cea de realizare a unor parcări supraterane, dar şi subterane, în cele mai aglomerate zone din municipiu.

“Cea mai aglomerată zonă din municipiul Suceava, unde este absolut necesară o parcare supraterană, este cea din preajma magazinului Bucovina, unde sunt şi Finanţele, băncile şi Palatul Administrativ.

Am discutat cu arhitecţii, în locul acelei parcări simple, cu 80 de locuri, putem obţine una cu patru nivele, cu peste 300 de locuri. Asta ar rezolva cât de cât problema lipsei locurilor de parcare în centrul municipiului”, a explicat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Parcarea supraterană ar urma să fie amenajată pe o laterală a Magazinului Bucovina, de lângă magazinul alimentar de la parter până pe cealaltă parte a străzii Ştefan cel Mare, care va fi în continuare circulabilă, dar înglobată în clădire.

Un proiect asemănător a fost prezentat în ultimii doi ani de către firmele Altex şi Cometex, care doreau să amenajeze o parcare supraetajată proprie, care să deservească Magazinul Bucovina, dar totul a rămas doar la stadiul de proiect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Străzi cu sens unic şi piste de bicicletă în toate cartierele Sucevei.
 Vizualizări articol: 3150 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 5 voturi
Străzi cu sens unic şi piste de bicicletă în toate cartierele Sucevei1.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   LUNGU- I SENS UNIC AL SCURT METRAJULUI trimis de
(30 ian 2009, 11:31:19
SUCEVENII VOR AVEA DUPA PASTE OCAZIA IN PREMIERA LA SUCEAVA DE A PUTEA VEDEA PE STRAZILE SUCEVEI SI NU NUMAI IN FILME ACTORI SI CASCADORI CARE VOR AVEA PISTE DE CIRCULATIE PT PROPRIILE BICICLETE INTR-UN ORAS INGHESUIT SI SUFOCAT DE MASINI .

ASTFEL SI NOI SUCEVENII VOM LASA ACASA MASINILE PT A NE PUTEA PLIMBA CU BICICLETELE PT TURNAREA UNUI FILM DE SCURT METRAJ IN REGIA CELUI MAI MARE REGIZOR AL SUCEVEI DIN TOATE TIMPURILE ADICA DOMNUL IOAN LUNGU .
2.   INTR-UN ORAS INGHESUIT SI SUFOCAT DE MASINI trimis de
(30 ian 2009, 11:49:53
IN TURNAREA FILMULUI DE SCURT METRAJ IN REGIA CELUI MAI MARE REGIZOR AL SUCEVEI SUCEVENII VOR TR SA AIBA BICICLETE MOUNTAIN BIKE DE ULTIMA GENERATIE PT A PUTEA FACE FATA GROPILOR AFLATE PE ACESTE STRAZI CU SENS UNIC MENTIONATE DE REGIZOR .

ASTEPTAM PROPUNERI DIN PARTEA DVS A SUCEVENILOR PT TURNAREA FILMULUI

" LUNGU- I SENS UNIC AL SCURT METRAJULUI INTR-UN ORAS SUFOCAT "
3.   Fara comentarii trimis de
(30 ian 2009, 12:54:55
Domnule Dinescu . Cred ca orice comentariu ar fi de prisos,ati pus punctul pe..i...Daca , 15% din populatia Sucevei ar gandi ca,dumneavoastra am ajunge la nivelul Parisului in 3...4 ani. Felicitari pentru comentariile de mai sus.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei