Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 ian 2009 - Anul XIV, nr. 23 (4009)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Miniştrii Turismului şi Mediului sunt de acord ca plajele să treacă la autorităţile locale

Vineri, 30 Ianuarie 2009 (19:42:53)
Ministrul Turismului, Elena Udrea, şi ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, sunt de acord ca plajele să treacă din administrarea Apelor Române în administrarea autorităţilor locale, dar spun că, deocamdată, acest lucru nu este foarte uşor de realizat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei doi demnitari au participat, vineri, în staţiunea Mamaia, la o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor patronale şi operatorilor din turism, la care au mai fost prezenţi primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Hotelierii şi-au manifestat nemulţumirea că plajele sunt, în prezent, concesionate unor agenţi economici care nu au legătură cu turismul şi au cerut ca acestea să treacă în administrarea autorităţilor locale.

Primarul Radu Mazăre a spus că din anul 2005 suprafeţele de plajă au fost concensionate, iar multe dintre firmele care au câştigat licitaţia au subînchiriat la rândul lor, lucru care încalcă legislaţia în vigoare. Edilul consideră că unii dintre cei care au intrat în posesia plajelor au ridicat apoi beach-baruri în mod ilegal, care nu erau trecute în Planul Urbanistic Zonal, iar acestea nu au fost demolate de către Direcţia Apelor Dobrogea Litoral, singura instituţie care ar fi putut face acest lucru.

Radu Mazăre consideră că cea mai bună soluţie ar fi ca plajele să treacă la autorităţile locale, iar apoi să fie preluate de către hotelierii care doresc să se ocupe de amenajarea lor. De altfel, primarul municipiului Constanţa susţine că, în cazul în care acest lucru se va întâmpla, atunci ar fi indicat să existe şi trei plaje comunale, două sau trei plaje cu destinaţie specifică, pentru amatorii sporturilor pe apă sau pentru beach-volei, iar suprafaţa care rămâne să fie împărţită hotelierilor.

Atât ministrul Turismului, Elena Udrea, cât şi ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, au agreat ideea ca plajele să treacă în administrarea autorităţilor locale, însă acesta din urmă a avertizat că acest lucru nu este uşor de făcut. El a explicat că pentru accesarea fondurilor structurale destinate reabilitării plajelor Uniunea Europeană a solicitat ca acestea să aibă un singur administrator, adică Apele Române. Ministrul Mediului susţine că acest lucru nu mai poate fi modificat, iar o soluţie ar fi ca în timpul sezonului estival plajele din staţiuni să treacă în administrarea temporară a autorităţilor locale, dar acest fapt urmează să mai fie analizat de către specialişti.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a atenţionat că, în prezent, contractele de concesionare a plajei sunt încheiate pe o perioadă de mai mulţi ani şi ar fi destul de dificil ca să fie reziliate celor care au câştigat licitaţia.

"Aveţi susţinerea Ministerului Turismului şi a Ministerului Mediului. Să vedem cum găsim modalitatea juridică pentru a realiza acest lucru", le-a spus Elena Udrea hotelierilor prezenţi la întâlnirea de la Mamaia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Miniştrii Turismului şi Mediului sunt de acord ca plajele să treacă la autorităţile locale.
 Vizualizări articol: 1054 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Miniştrii Turismului şi Mediului sunt de acord ca plajele să treacă la autorităţile locale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei