Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 ian 2009 - Anul XIV, nr. 23 (4009)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Dezvoltării vrea să crească gradul de absorbţie a fondurilor europene prin POR

Vineri, 30 Ianuarie 2009 (15:38:49)
Ministerul Dezvoltării Regionale are în vedere creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene prin Programul Operaţional Regional (POR), în condiţiile în care până în prezent România nu a atras niciun leu din sumele post-aderare pentru investiţii, a declarat ministrul de resort, Vasile Blaga.

Pentru programele de infrastructură rurală, bugetul alocat în acest an este mult mai consistent faţă de cel din 2008.

"După cum se poate observa, avem fonduri importante pentru programe de investiţii, însă este foarte important ca autorităţile locale şi constructorii să se mobilizeze, astfel încât să cheltuim aceste sume", a precizat Blaga, subliniind că până în prezent România nu a absorbit niciun leu din fondurile post-aderare pentru investiţii.

Un obiectiv major al ministerului vizează creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene.

Ministerul estimează că în 2009 vor fi semnate 539 de contracte, în valoare de circa 696,14 milioane euro, plăţile estimate fiind de 325,52 milioane euro, din care 225 milioane euro reprezintă fonduri nerambursabile.

Începând din 5 ianuarie, procedurile de evaluare şi verificare a proiectelor depuse spre finanţare prin POR au fost simplificate şi reduse în medie cu 90 de zile. La 31 decembrie 2008, prin POR erau încheiate 40 de contracte, în valoare de 338,61 milioane euro, iar la 19 ianuarie 2009, se mai aflau în curs de avizare internă 15 contracte, cu o valoare totală de 106,96 milioane euro.

În ceea ce priveşte programele de cooperare teritorială europeană, în 2009 sunt estimate proiecte în valoare de 27,4 milioane euro, din care 13 milioane euro din fonduri europene.

Ministrul Blaga a precizat că pentru programele de preaderare PHARE CES şi PHARE CBC, anul 2009 va fi unul de vârf privind plăţile, valoarea estimată fiind de 244 milioane euro, din care 165 milioane euro fonduri europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Dezvoltării vrea să crească gradul de absorbţie a fondurilor europene prin POR.
 Vizualizări articol: 525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Dezvoltării vrea să crească gradul de absorbţie a fondurilor europene prin POR0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei