Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 ian 2009 - Anul XIV, nr. 6 (3992)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisarul ONU pentru Drepturile Omului acuză Israelul de crime de război în Gaza

Duminică, 11 Ianuarie 2009 (15:48:47)
Armata israeliană a comis crime de război în Gaza, a declarat vineri Înaltul Comisar pentru Drepturile Omului al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), referindu-se la un bombardament din sud-estul oraşului Gaza, în care au murit 30 de palestinieni, relatează cotidianul The Guardian, în ediţia online.

Navi Pillay, Înaltul Comisar pentru Drepturile Omului al ONU, a cerut investigaţii "credibile, independente şi transparente" în legătură cu posibilele încălcări ale dreptului umanitar şi a evidenţiat un incident din această săptămână la Zeitun, în sud-estul oraşului Gaza, unde 30 de palestinieni aflaţi într-o casă au fost ucişi într-un bombardament israelian.

Pillay, fost judecător al unei curţi penale internaţionale din Africa de Sud, a precizat pentru BBC, că incidentul "pare să aibă toate elementele crimelor de război". Acuzaţia a fost făcută în condiţiile în care Israelul îşi continuă ofensiva aeriană şi pe cea terestră în Gaza, calificând ca "inoperabilă" rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU, care solicita un "armistiţiu imediat, durabil şi pe deplin respectat".

Un purtător de cuvânt militar israelian, Avital Leibovich, a precizat că incidentul este în curs de examinare. "Nu avertizăm oamenii să meargă în alte clădiri, nu facem acest lucru", a spus ea. "Nu cunoaştem acest caz, nu ştim dacă am atacat-o (clădirea, n.r.)", a adăugat ea.

Opinia publică israeliană sprijină încă puternic războiul. Potrivit unui sondaj la care au participat evrei israelieni, realizat vineri de War and Peace Index, 90 la sută din populaţie susţine continuarea operaţiunilor până când Israelul îşi va atinge toate obiectivele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisarul ONU pentru Drepturile Omului acuză Israelul de crime de război în Gaza .
 Vizualizări articol: 470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisarul ONU pentru Drepturile Omului acuză Israelul de crime de război în Gaza0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei