Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 ian 2009 - Anul XIV, nr. 6 (3992)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eurodeputaţii PDL cer explicaţii CE privind imaginea României pe site-ul Bibliotecii Digitale Europe

Duminică, 11 Ianuarie 2009 (15:47:12)
Europarlamentarii PDL contestă promovarea unei imagini negative a României pe site-ul Bibliotecii Digitale Europene şi cer explicaţii Comisiei Europene cu privire la lipsa informaţiilor relevante pentru ţară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat transmis, duminică, şi semnat de europarlamentarii Rareş-Lucian Niculescu, Dragoş Florin David, Flaviu Călin Rus şi Alexandru Nazare, portalul Bibliotecii Digitale Europene prezintă pe prima pagină, la secţiunea dedicată României, imagini din anii '90, care înfăţişează copii orfani sau bolnavi de SIDA, copii internaţi în instituţii de ocrotire a persoanelor cu handicap mintal, în timp ce alte ţări sunt reprezentate de scriitori, artişti, obiecte din patrimoniul naţional.

"Europarlamentarii români cer explicaţii Comisiei Europene cu privire la lipsa informaţiilor relevante pentru Romania şi somează Comisia să găsească soluţii pentru evitarea repetării unor astfel de situaţii. Imaginile copiilor orfani, bolnavi, abandonaţi nu mai reprezintă de cel puţin 15 ani imaginea României", se arată în comunicatul citat.

Europarlamentarii democrat-liberali cred că opinia publică română a fost impresionată "negativ” de includerea pe portalul "Europeana. eu” a acestor informaţii cu privire la România, pe care le consideră "irelevante pentru imaginea acestei ţări, pentru istoria şi cultura poporului român şi care sunt de natură să creeze României o imagine care nu corespunde adevărului”.

"De asemenea, lipsesc cu desăvârşire informaţiile cu privire la cele mai importante personalităţi ale culturii şi istoriei româneşti. Am cerut explicaţii Comisiei pentru a atrage atenţia asupra acestui fapt şi pentru a se lua măsurile imediat necesare pentru remedierea situaţiei", arată europarlamentarii români.

"Europeana.eu” este o reţea tematică înfiinţată de Comisia Europeană în cadrul programului eContentplus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eurodeputaţii PDL cer explicaţii CE privind imaginea României pe site-ul Bibliotecii Digitale Europe.
 Vizualizări articol: 498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eurodeputaţii PDL cer explicaţii CE privind imaginea României pe site-ul Bibliotecii Digitale Europe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei