Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 dec 2008 - Anul XIII, nr. 291 (3972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Trei sute de petiţii primite la Guvern într-o singură zi privind triplarea taxei de poluare

Joi, 11 Decembrie 2008 (14:45:09)
Sute de români trimit, zilnic, petiţii Guvernului, nemulţumiţi de măsura Executivului de a tripla taxa de poluare auto, unele dintre acestea conţinând injurii, iar altele fiind cereri de scutire de la plată, pe diferite motive.

"Avem circa trei sute de petiţii transmise Guvernului într-o singură zi, ieri (miercuri, n.r.). Unele dintre ele sunt, pur şi simplu, exprimări ale furiei, conţinând injurii şi mesaje triviale la adresa Executivului", au declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, surse guvernamentale.

Potrivit surselor citate, doar maximum cinci la sută dintre cei care au transmis mesaje pe tema triplării taxei de poluare aprobă măsura, susţinând că este oportună pentru un mediu mai curat, pentru un aer mai puţin poluat. Restul conţin fie injurii, fie nemulţumiri şi reproşuri adresate guvernului şi premierului.

Unii dintre nemulţumiţi au criticat faptul că măsura nu a fost anunţată din campania electorală, acuzând "liberalii" de şiretenie. Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că, înainte de alegeri, Guvernul a anunţat doar suspendarea taxei pentru maşini noi, nu şi triplarea ei în cazul celor uzate, considerându-se păcăliţi.

Alţii au simţit nevoia să transmită Executivului faptul că regretă că au votat PNL în recentele alegeri parlamentare. "Am votat cu liberalii şi-acum îmi vine să-mi tai mâna", scrie un cetăţean nemulţumit.

Unii dintre petenţi încearcă să atingă o coardă sensibilă, invocând faptul că măsura recent adoptată de Guvern le-a "stricat" sărbătorile, urându-le membrilor Guvernului să nu se bucure nici ei de liniştea acestora.

Există şi semnatari de petiţii care, invocând motive personale, cer să fie scutiţi de la plata taxei de poluare.

"Unii spun că sunt bătrâni, bolnavi, alţii cer să fie scutiţi de la plata taxei invocând că, după ani de muncă, au ajuns recent să-şi cumpere cea mai bună maşină din viaţa lor, la mâna a doua, dintr-o ţară din Europa de Vest", au mai declarat sursele citate.

Există, printre petenţi, şi unii care se declară "abuzaţi" de decizia Executivului, solicitând, în glumă, să li se impună şi cu ce să se îmbrace, cu cine să se însoare sau unde să-şi petreacă vacanţa. "Nu vreau maşină nouă pentru că nu am bani, iar Logan nu vreau pentru că nu-mi place. Nu vreţi să alegeţi, în locul meu, şi cu ce să mă îmbrac, şi cu cine să mă însor sau unde să-mi petrec vacanţa?", se întreabă, în glumă, unul dintre nemulţumiţi.

Pe de altă parte, forumurile de internet sunt pline de mesaje transmise de oamenii nemulţumiţi de triplarea taxei auto pentru maşinile second hand. Mulţi români critică măsura şi, în cuvinte mai mult sau mai puţin jignitoare, îşi exprimă furia faţă de guvern şi chiar îndeamnă la revoltă. Câţiva nemulţumiţi au creat un forum special pe care discută despre eventuale mişcări de protest în stradă, în mai multe oraşe ale ţării, majoritatea acestora fiind aşteptate în ziua de sâmbătă.

Reprezentanţi ai Primăriei Capitalei au declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că a existat chiar şi o solicitare a unui cetăţean care, invocând faptul că reprezintă două mii de oameni nemulţumiţi de triplarea taxei de poluare, dorea autorizaţie pentru a organiza, sâmbătă, în Bucureşti, un miting de protest.

În urma discuţiilor cu reprezentanţii instituţiei - care i-au explicat că, neavând semnături şi pentru că nu reprezintă nicio organizaţie, nu poate primi acceptul - bărbatul şi-a retras cererea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei sute de petiţii primite la Guvern într-o singură zi privind triplarea taxei de poluare.
 Vizualizări articol: 545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei sute de petiţii primite la Guvern într-o singură zi privind triplarea taxei de poluare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Taxa de poluare trimis de
(12 dec 2008, 12:14:28
voi da in judecata statul roman , guvernul romaniei la CEDO pentru ca mi-au fost incalcate drepturile , masina mea are programare la RAR abia peste o luna jumate desi am facut demult programarea si cu mult timp inainte de 15 decembrie . dupa ce ca suntem codasi in EUROPA , mai trebuie sa fim si codasii Uniunii Europene , rade TOATA EUROPA DE NOI !CHIAR TREBUIE SA ASTEPT

2 LUNI SI JUMATATE CA SA BAG O MASINA LA RAR ? VOI CERE DESPAGUBIRI 1000000 DE EURO STATULUI ROMAN NUMAI PENTRU MINE SI NU VOI FI SINGURUL !am sa dau in judecata statul roman la toate forurile europene !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei