Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 dec 2008 - Anul XIII, nr. 291 (3972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Schimbări

Carcalete şi Iordache se încălzesc să preia conducerea Prefecturii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Formarea alianţei parlamentare între PD-L şi PSD în vederea susţinerii unui Guvern comun pentru următorii patru ani lansează discuţiile la nivel judeţean cu privire la viitorii şefi ai Prefecturii Suceava şi ai instituţiilor descentralizate.

Primele funcţii la care au făcut referire liderii judeţeni suceveni au fost cele de la nivelul conducerii Prefecturii Suceava, cu toate că potrivit legii acestea sunt considerate apolitice. Prevederi legale care rămân în continuare doar pe hârtie, având în vedere că după alegeri, partidele care urmează să formeze Guvernului îşi revendică şi susţin pentru funcţiile de prefect propriii membri.

Primele referiri la viitoarele schimbări la nivelul conducerilor administrative ale judeţului au pornit de la liderul PSD Suceava, Gavril Mîrza, cel care a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că, potrivit primelor negocieri între cele două partide, funcţiile de prefect şi subprefect în judeţele în care preşedinţia Consiliului Judeţean este deţinută de PD-L ar urma să revină PSD.

Dorinţa liderului PSD Suceava ar putea fi însă imposibil de concretizat, având în vedere că este greu de crezut că liderul PD-L Suceava şi al Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, ar renunţa la conducerea Prefecturii.

Mai mult, în zilele de după alegerile parlamentare, numele actualului şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Petru Carcalete, a fost vehiculat din ce în ce mai mult ca viitor prefect al judeţului Suceava. Asta în condiţiile în care Carcalete a pierdut funcţia de senator în colegiul Rădăuţi – Siret, cu toate că a obţinut cele mai multe voturi în zona respectivă, iar o recompensă în plan administrativ ar putea fi considerată echitabilă.

„Nu m-am gândit încă la funcţia de prefect. Voi vorbi numai pe lucruri concrete. Aştept să văd cum se va forma noul Guvern şi apoi vom putea discuta. Oricum, dacă se pune problema să ocup această funcţie, o voi accepta numai în anumite condiţii, pe care le voi anunţa când va fi cazul”, a declarat ieri, Petru Carcalete.

 

Flutur i-a solicitat lui Mîrza să fie rezervat în declaraţii

Contactat telefonic în cursul zilei de ieri, preşedintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, nu a confirmat declaraţiile lui Gavril Mîrza legate de preluarea conducerii Prefecturii de către un reprezentant al PSD. Mai mult, Flutur a precizat că în condiţiile în care între PD-L şi PSD nu au fost finalizate negocierile, a discutat cu Gavril Mîrza pentru ca acesta „să nu se grăbească atunci când face referire la cei care ar urma să ocupe anumite funcţii administrative”.

Afirmaţia lui Flutur lasă să se înţeleagă faptul că PD-L Suceava nu este dispus că piardă funcţia de prefect, situaţie în care PSD ar putea să obţină o funcţie de subprefect.

Dacă conducerea prefecturii va reveni democrat-liberalilor, PSD l-ar putea numi în funcţia de subprefect pe liderul Organizaţiei Municipale a PSDPSD Suceava, nu a candidat nici pentru funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ, şi nici pentru un mandat de parlamentar. Suceava, Virginel Iordache. Nominalizarea acestuia pentru postul de subprefect este aproape o certitudine, în condiţiile în care Iordache, deşi deţine conducerea organizaţiei

„Nu s-a discutat despre această nominalizare, pentru că încă suntem încă în faza negocierilor. Aşteptăm noul Guvern, însă consider că pentru a asigura un echilibru în judeţul Suceava, ar fi normal ca prefectul să fie stabilit la propunerea PSD”, a declarat Virginel Iordache.

 

Probleme cu ocuparea uneia dintre funcţiile de subprefect

Prefectura judeţului Suceava este condusă în momentul de faţă de Ovidiu Doroftei, în calitate de prefect, şi de cei doi subprefecţi, Dumitru Paşniciuc şi Angela Zarojanu.

Dintre cei trei, doar Dumitru Paşniciuc este „titular” pe funcţie, ocupând-o prin concurs. Acesta este, în momentul de faţă, singurul care nu este luat în discuţii pentru a fi schimbat.

Funcţia de prefect şi al doilea post de subprefect sunt deţinute, în prezent, cu titlu interimar, urmând ca acestea să fie ocupate în urma unui concurs organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. În aceste condiţii, schimbarea actualilor ocupanţi ai acestor posturi ar fi mai uşoară. Singura problemă ar putea-o reprezenta funcţia de subprefect, în condiţiile în care ANFP a anunţat deja organizarea concursului pentru ocuparea postului, în data de 16 decembrie a.c., la care s-au înscris Angela Zarojanu, fostul prefect Alexandru Băişanu şi şeful corpului de control al prefectului Gheorghe Cotin. Cu toate acestea, având în vedere noua alianţă parlamentară, este de aşteptat ca examenul organizat de ANFP să fie amânat până după formarea noului Guvern.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Carcalete şi Iordache se încălzesc să preia conducerea Prefecturii.
 Vizualizări articol: 788 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Carcalete şi Iordache se încălzesc să preia conducerea Prefecturii3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Absurd trimis de
(11 dec 2008, 11:25:59
Cand nu reusesti sa convingi nici macar jumatate din cetatenii Radautiului sa te voteze, inseamna ca ai o problema de legitimitate. Cum o poti rezolva? Simplu, ocupand postul de prefect. E inimaginabil. Numai la noi perdantilor li se ofera in continuare functii de conducere.In plus, domnule Carcalete, nu ar strica sa va retrageti. Asta daca aveti demnitate, ceea ce nu prea cred ca e cazul. Judetul asta este si asa profund pedelizat.Care e diferenta dintre PDL si PSD? Doar una de culoare, naravurile sunt aceleasi.
2.   PREFECT VA FI PETRU CARCALETE 100% trimis de
(11 dec 2008, 13:26:09
DUPA CUM OBS DL CARCALETE ARE SANSELE CELE MAI MARI PENTRU A AJUNGE PREFECT AL SUCEVEI DEOARECE SE CUNOSC RELATIILE FOARTE APROPIATE PE CARE ACESTA LE ARE CU DL FLUTUR SI PRIETENIA ACESTORA DE PESTE 10 ANI.IAR CA SUBPREFECT VAD UN OM NOMINALIZAT DE LA PNL SI NU DE LA PSD DEOARECE PANA LA URMA PNL VA RENUNTA LA ANUMITE PRETENTII IAR PDL IL VA COOPTA LA GUVERNARE IMPREUNA CU UDMR.
3.   Tzigoin trimis de
(11 dec 2008, 21:02:47
Dl CARCALETE . dupa ce a furat tot ce se putea in REPARATII CAPITALE de Suceava , vrea mi sus . Caraclete , cite voturi adunai daca megea-i independent ..... iti zic eu ... 0,5 voturi .....
4.   CARCALETE PREFECT ?!? trimis de
(12 dec 2008, 07:52:25
Pai daca carcalete iese Prefect atunci eu sun popa si nu stiu. PREFECTUL CARCALETE VA LUA LA ROST PE FOSTUL PREFECT BAISANU - ACOLO SA VEZI !!!
5.   TAXA AUTO trimis de
(12 dec 2008, 10:20:32
SAMBATA 13 DECEMBRIE SE ORGANIZEAZA MARS DE PROTEST IMPOTRIVA TAXEI AUTO.

DACA MAI AI UN PIC DE CREIER IN CAP IESI IN STRADA SI SPUNE-TI PUNCTU DE VEDERE...NU ASTEPTA IN ZADAR SA LUCREZE ALTU PENTRU TINE!!!!!!!!!!!!!!

IN FATA CASEI DE CULTURA...ESTE ASTEPTAT TOT TARGUL DE LA SEVERIN, SI TOTI CEI CARE AU MASINI SI NU LE MAI POT INMATRICULA

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei