Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 dec 2008 - Anul XIII, nr. 291 (3972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Potrivit înţelegerii cu PDL, Geoană va deveni al doilea om în stat şi în CSAT

Joi, 11 Decembrie 2008 (13:41:27)
În cadrul negocierilor PSD-PDL, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a reuşit să impună modificarea Legii CSAT, astfel încât preşedintele Senatului, funcţie pe care acesta ar urma să o ocupe în viitoarea legislatură, să devină şi vicepreşedinte în CSAT, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse din PSD.

Pe lângă funcţia de preşedinte al Senatului, Geoană a reuşit să impună şi modificarea Legii de organizare a CSAT, astfel încât preşedintele Senatului să devină, automat, vicepreşedinte al CSAT, adică "al doilea om în CSAT", au mai arătat sursele menţionate.

Sursele menţionate au precizat, pentru MEDIAFAX, că Geoană va prelua, în urma negocierilor PSD-PDL, funcţia de preşedinte al Senatului, devenind astfel "al doilea om în stat".

În actuala Lege de organizare a CSAT se precizează că şeful statului îndeplineşte funcţia de preeşdinte al CSAT, în timp ce funcţia de vicepreşedinte revine premierului.

Dacă Geoană nu ar fi impus modificarea Legii de organizare a CSAT, atunci, în baza actualei înţelegeri PSD-PDL, Traian Băsescu, în calitate de preşedinte, ar fi deţinut şi funcţia de preşedinte al CSAT, în timp ce Theodor Stolojan, în calitate de premier, ar fi deţinut şi funcţia de vicepreşedinte al CSAT.

Potrivit surselor menţionate, Geoană are în vedere ca CSAT să funcţioneze similar perioadei în care Nicolae Văcăroiu era premier. Astfel, Geoană a ţinut să-şi asigure această poziţie în cadrul CSAT – de vicepreşedinte - întrucât acolo vor fi prezentate informaţii din zona serviciilor secrete cu privire la activitatea miniştrilor, el putând avea acces astfel la informaţii privind activitatea propriilor miniştri PSD.

Sursele respective au mai arătat că, într-o astfel de funcţie, Geoană ar putea împiedica decizii ale CSAT care nu ar conveni PSD, întrucât deciziile în CSAT se iau prin consens.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Potrivit înţelegerii cu PDL, Geoană va deveni al doilea om în stat şi în CSAT.
 Vizualizări articol: 408 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Potrivit înţelegerii cu PDL, Geoană va deveni al doilea om în stat şi în CSAT0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei