Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 dec 2008 - Anul XIII, nr. 291 (3972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Austeritate

Pensionarii suceveni nu vor mai primi abonamente gratuite la TPL

Joi, 11 Decembrie 2008 (16:04:34)

De la 1 ianuarie 2009, pensionarii din municipiul Suceava nu vor mai putea călători gratuit cu autobuzele TPL, aşa cum s-a întâmplat anul acesta.

În vreme ce Primăria Suceava nu mai are bani să le plătească contravaloarea abonamentelor de călătorie, societatea de transport public local nu are puterea financiară de a le acorda această facilitate din propriile încasări.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat joi că, din cauza crizei financiare care se resimte şi la nivelul municipalităţii, este imposibil să mai aloce aproape 4 milioane de lei (40 de miliarde de lei vechi) pentru plata abonamentelor gratuite.

“Vom fi de acord cu acordarea acestei facilităţi în continuare, dacă TPL va avea resursele financiare să suporte o asemenea cheltuială. Din bugetul Primăriei nu mai sunt bani pentru aceste gratuităţi”, a spus Ion Lungu.

De cealaltă parte, administratorul unic al societăţii de transport public local, Darie Romaniuc, a precizat că, în funcţie de veniturile societăţii, ar mai putea fi acordate o serie de abonamente gratuite, dar pentru un număr mult mai mic de pensionari.

“TPL nu are de unde să suporte o asemenea sumă. Nu doar că am pierdut un venit sigur, care ne venea de la Primărie, dar acum ar trebui să luăm din încasările zilnice pentru a suporta transportul pensionarilor. Căutăm totuşi o soluţie pentru cei mai necăjiţi dintre pensionari, să acordăm abonamente gratuite celor care au venituri de maxim 300 sau 400 de lei”, a spus Darie Romaniuc.

În urma unei decizii a Consiliului Local, din februarie 2008, au fost acordate abonamente gratuite pentru transportul în comun tuturor pensionarilor cu pensii de maxim 1000 de lei, mii de suceveni beneficiind astfel de călătorii gratuite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pensionarii suceveni nu vor mai primi abonamente gratuite la TPL.
 Vizualizări articol: 767 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Pensionarii suceveni nu vor mai primi abonamente gratuite la TPL3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   LUNGU ULTIMA SPERANTA-SPERANTA MOARE ULTIMA trimis de
(11 dec 2008, 20:06:23
PENSIONARII SUCEVENI SPERA CA DL PRIMAR LUNGU SA GASEASCA O SOLUTIE SI ACUM DUPA CAMPANIA ELECTORALA PT CA PENSIONARII SA BENEFICIEZE IN CONTINUARE DE ABONAMENTE GRATUITE.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei