Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 dec 2008 - Anul XIII, nr. 291 (3972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: România solicită simplificarea procedurilor de accesare a banilor de la UE

Joi, 11 Decembrie 2008 (13:42:42)
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, înainte de plecarea spre Bruxelles, unde urmează să participe la reuniunea Consiliului de iarnă, că România solicită simplificarea procedurilor şi reducerea birocraţiei în privinţa angajării banilor de la Uniunea Europeană.

Traian Băsescu a precizat în cadrul unei declaraţii susţinute la Aeroportul Otopeni că încă de acum două luni a transmis la Bruxelles, prin preşedinţia fraceză, faptul că România solicită simplificarea procedurilor de angajare a banilor de la UE şi reducerea birocraţiei.

El a arătat că această simplificare a procedurilor de accesare a banilor europeni este necesară întrucât, în situaţie de criză, statele să fie capabile să acţioneze pentru astfel de situaţii, şi a menţionat că "rămâne ca statele membre să îşi asume responsabilitatea în cazul în care se constată că banii nu au fost utilizaţi în standardele UE".

Referidu-se la situaţia economică şi financiară, un subiect aflat pe ordinea de zi a Consiliului European de iarnă, Băsescu a menţionat că "România va susţine creşterea nivelului de finanţare la nivelul statelor UE prin Banca Europeană de Investiţii, pentru piaţa auto şi IMM-uri.

Un alt subiect de pe agenda Consiliului îl constituie, potrivit şefului statului, pachetul legislativ energie-schimbări climatice.

În acest context, Traian Băsescu a precizat că România este un "susţinător fără rezerve al acestui pachet", care se află acum în faza tehnică, şi a ţinut să menţioneze că ţara noastră "nu poate accepta luarea ca an de bază pentru calculul reducerii nivelului de populare anul 2005, ci anul 1990. "Acest lucru ori trebuie recunoscut şi luat ca bază, ori compensat, dacă se rămâne pe anul 2005 ca an care să dea momentul de calcul al reducerii nivelului de populare", a adăugat Băsescu, arătând că "România are pregătite soluţii şi forrmule pe care să le propună". .

Şeful statului a mai arătat că în cadrul reuniunii va fi şi o scurtă discuţie legată de politica agricolă, şi anume de realocarea unor fonduri necheltuite de statele membre, de la agricultură către alte sectoare. Legat de acest subiect, Traian Băsescu a arătat că potrivit României, "banii nu trebuie realocaţi de la agricultură, şi trebuie găsită o fomulă de extindere a termenului de utilizare".

În privinţa relaţiilor externe, şeful statului a precizat că România susţine parteneriatul estic, cu condiţia ca acesta să nu afecteze atributele sinergiei Mării Negre.

Preşedintele Traian Băsescu va participa, joi şi vineri, la Bruxelles, la summit-ul Partidului Popular European, în calitate de invitat, şi la lucrările Consiliului European de iarnă.

Summit-ul liderilor europeni membri ai PPE va avea loc joi, la Bruxelles, în pregătirea lucrărilor Consiliului European.

Printre şefii de stat şi de guvern care vor lua parte la întâlnirea de joi se numără premierul francez Francois Fillon, cancelarul german Angela Merkel, premierul olandez Jan-Peter Balkenende, premierul luxemburghez Jean-Claude Juncker, premierul italian Silvio Berlusconi, premierul belgian Yves Leerme precum şi şeful cabinetului elen, Kostas Karamanlis.

Vor fi de asemenea prexzenţi Andrius Kubilius, din partea Lituaniei, Lawrence Gonzi (Malta), Donald Tusk (Polonia), Nikola Gruevski (FYROM) şi premierul croat Ivo Sanader.

La reuniune vor participa de asemenea membri ai familiei populare europene aflaţi în prezent în opoziţie în ţările de origine: Janez Jansa (Slovenia), Mariano Rajoy (Spania), Nicos Anastasiades (Cipru), Manuela Ferreira Leite (Portugalia), Mikulas Dzurinda (Slovacia), Mart Laar (Estonia), Boyko Borissov (Bulgaria), Viktor Orban (Ungaria).

Întâlnirea va fi prezidată de liderul PPE, Wilfried Martens, care va fi asistat de secretarul general al PPE, Antonio Lopez - Isturiz, iar principalul subiect pe agendă va fi pregătirea Consiliului European.

Lurările Consiliului vor începe joi, cu o primă sesiune, şi vor continua vineri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: România solicită simplificarea procedurilor de accesare a banilor de la UE.
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: România solicită simplificarea procedurilor de accesare a banilor de la UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei