Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 dec 2008 - Anul XIII, nr. 291 (3972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


În grafic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Ştiţi de ce-mi place mie atât de mult Champions’ League, încât rămân de fiecare dată să urmăresc şi rezultatele până hăt, încolo, spre ora 2 noaptea, deşi ştiu scorurile încă de la 23:30? Fiindcă aici surprizele (ălea care sunt „sarea şi piperul” competiţiei, cum zice limba de lemn a puşcăriabililor din fotbalul românesc) chiar dacă apar, apar la început, iar la urmă, când se joacă şi ultima etapă, clasamentul se aşează pe toate, şi pe fiecare în parte, exact aşa cum se cuvine.

De pildă, Anorthosis Famagusta, echipa aia cipriotă care a cocoşat-o în prima etapă pe Panathinaikos, mai apoi le-a ţinut în şah pe Werder Bremen şi Inter Milano, iar la urmă s-a aşezat cumincioară pe locul 4, rămânând ca jucătorii ei să povestească şi strănepoţilor la vremea lor cum au reuşit ei să facă 6 puncte în aşa selectă companie. Şi-atât.

Dacă am zis „Anorthosis”, atunci lucrurile se leagă de la sine de CFR Cluj, cea pe care aceiaşi ciprioţi o desfigurau cu un an şi ceva în urmă în Cupa UEFA, bătând-o măr chiar la Cluj, lucru care atunci a fost văzut ca o imensă surpriză. Una la fel de mare ca victoria aceleiaşi CFR Cluj la Roma. Dublată de egalul cu Chelsea, de unde şi concluzia absolut cretină pe care o trăgeam cu toţii pe atunci, anume că a venit vremea echipelor româneşti să facă niţică istorie.

Numai că în grupa asta, când s-a tras linia finală, ce văzurăm? Că, pardon, calificate sunt tocmai Roma şi Chelsea, în timp ce CFR, cu tot jocul ei încântător din prima şi din ultima etapă, pe la mijloc, adică tocmai când alealalte erau preocupate să adune punctele calificării, tocmai se pusese pe visat la ce iarbă frumoasă, grasă şi mustoasă creşte primăvara prin Europa. Pe care vor avea tot timpul din lume să o admire în direct în transmisiile de la ora 21:45, precum şi în rezumatele de dincolo de miezul nopţii, ca mine.

... Şi ca Steaua, zic eu acum, când mai sunt 6 ore până să înceapă meciul cu Fiorentina, poreclit „decisiv” de cei obişnuiţi să vândă gogoşi. Noi, cei care ştim că gogoşile nu sunt ce ar trebui să fie, adică pe lângă faptul că sunt hipercalorice, mai sunt şi fabricate, de obicei, în ulei rânced şi chiar toxic prin reutilizare exagerată, nu cumpărăm. Sigur că s-ar putea să greşesc eu. Iar Steaua să facă minunea, lucru care m-ar face absolut fericit. Pentru asta însă ar mai fi nevoie de ceva: să înscrie mai mult de un gol şi să nu primească chiar trei, cum simt eu că se va petrece. N-ar fi păcat să ieşim din grafic?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În grafic.
 Vizualizări articol: 767 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
În grafic5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei