Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 dec 2008 - Anul XIII, nr. 291 (3972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Investiţii

Fundaţia Dinu Patriciu a inaugurat şcoala din Nisipitu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Peste 200 de mii de euro au fost alocaţi de către Fundaţia Dinu Patriciu pentru reabilitarea şcolii din Nisipitu, instituţie de învăţământ grav afectată de inundaţiile din luna iulie. Lucrările de reabilitare a şcolii au demarat în luna septembrie, iar pe 9 decembrie, reprezentanţi ai Fundaţiei Dinu Patriciu, autorităţi locale din comuna Ulma, profesori şi elevi au participat la inaugurarea instituţiei.

La şcoala din Nisipitu învaţă 61 de elevi şi 25 de preşcolari. Pe lângă renovarea integrală a clădirii, distrusă de inundaţii, Fundaţia Dinu Patriciu a amenajat o mansardă spaţioasă care cuprinde sala de grădiniţă, spaţii pentru depozitarea materialului didactic, sala pentru bibliotecă, un laborator de informatică şi un centru de documentare.

Comunitatea locală din Ulma a sprijinit lucrarea de reabilitare a şcolii din Nisipitu şi a contribuit cu materiale şi forţă de muncă.

Reabilitarea şcolii din Nisipitu nu este singura investiţie pe care Fundaţia Dinu Patriciu o face în sistemul educaţional sucevean.

Pe lângă bursele de studiu oferite elevilor merituoşi, dar cu posibilităţi materiale limitate, Fundaţia Dinu Patriciu a demarat un program de ajutorare a zonelor afectate de inundaţiile din vară. Astfel, Fundaţia Dinu Patriciu a investit 6.000 de euro pentru achiziţionarea de material didactic, mobilier şi aparatură electronică pentru grădiniţa din Straja, şi 5.000 de euro pentru şcoala şi grădiniţa din Brodina.

„Fundaţia Dinu Patriciu este o organizaţie care sprijină şi promovează educaţia. Suntem mândri să anunţăm că a avut loc festivitatea de deschidere a şcolii din Nisipitu”, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul general al Fundaţiei Dinu Patriciu, Tincuţa Baltag.

Gheorghe Boghean, directorul şcolii din Ulma, a declarat că „Fundaţia Dinu Patriciu a făcut la Nisipitu o şcoală de cinci stele, singura unitate de învăţământ din comună pentru care poate solicita autorizaţie sanitară de funcţionare”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fundaţia Dinu Patriciu a inaugurat şcoala din Nisipitu.
 Vizualizări articol: 1298 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Fundaţia Dinu Patriciu a inaugurat şcoala din Nisipitu5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   SALUT trimis de
(12 dec 2008, 14:39:14
asta e de vrajeala de imagine ! cunoscatorii stiu cine e PATRICIU DINU !UNUL DIN TEPARII ROMANIEI !
2.   N-AI DREPTATE! trimis de
(12 dec 2008, 20:06:15
Nu spun ca Dinu Patriciu nu e tepar...Dar stiu ca are o echipa de super profesionisti in cadrul Fundatiei.Niste oameni minunati,sufletisti,corecti... sunt de prisos!Am avut SANSA ca d-na Sanda Bordei sa coordoneze investitia de la unitatea la care lucrez(grav afectata de inundatii).Va spun cu mana pe inima ca toti sunt oameni de nota 10 !Si totusi...sunt multi tepari in tara asta!De ce nu fac toti ce face Patriciu?????Scuze,dar am scris in cunostinta de cauza.
3.   CORECTEZ trimis de
(12 dec 2008, 20:08:18
CUVINTELE SUNT DE PRISOS.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei