Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 dec 2008 - Anul XIII, nr. 291 (3972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie judecători

Patronul de la „Total Chagall” rămâne în libertate, dar nu are voie să părăsească oraşul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
După patru nopţi petrecute într-o celulă din arestul poliţiei, la cererea nemţilor care îl acuză de o tentativă de omor petrecută în urmă cu nu mai puţin de 16 ani, pe teritoriul Germaniei, Marcel Cuşnir, patronul clubului „Total Chagall”, a scăpat de după gratii, cel puţin pentru moment, şi se află din nou în libertate.

Şedinţa de judecată începută marţi după-amiază, în jurul orei 16:30, s-a sfârşit după miezul nopţii, după ce lui Marcel Cuşnir i-a expirat mandatul de arestare pe cinci zile emis iniţial de Curtea de Apel Suceava.

În condiţiile în care avocatul patronului de la „Total Chagall” a cerut recuzarea judecătorului, dar nu a mai fost de găsit după ce completul de judecată i-a respins cererea, magistraţii Curţii de Apel Suceava au fixat un nou termen pentru ieri, ora 15:00.

Deşi Marcel Cuşnir nu a mai venit de această dată, avocatul său, Marius Striblea, a răspuns prezent şi a încercat să-i lămurească pe judecători că măsura de înlocuire a arestării preventive cu cea de a nu părăsi ţara se impune în cazul clientului său.

Ca şi cu o seară înainte, avocatul patronului de la Total Chagall le-a explicat judecătorilor că Marcel Cuşnir nu are de ce să fugă de lege, el fiind interesat să-şi demonstreze nevinovăţia.

Mizând şi pe faptul că gravele acuzaţii aduse de autorităţile germane în mandatul european de arestare apar abia după aproape 16 ani de la comiterea presupusei fapte, în condiţiile în care Marcel Cuşnir a fost în tot acest timp de nenumărate ori în Germania şi nimeni nu i-a spus că ar fi cercetat sau suspect într-o cauză penală, Marius Striblea a încercat să-i convingă pe judecători că măsura arestării preventive este abuzivă, în condiţiile în care clientul său nu s-a sustras răspunderii penale.

 

Cererea de extrădare a lui Cuşnir, suspendată

Aseară, în jurul orei 19:00, completul de judecată a decis ca Marcel Cuşnir să fie judecat în stare de libertate, instanţa luând faţă de patronul de la „Total Chagall” măsura interzicerii de a părăsi municipiul Suceava pe o durată de 30 de zile.

În tot acest timp, Cuşnir este obligat să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat sau la poliţia municipiului Suceava conform programului de supraveghere întocmit, să nu-şi schimbe locuinţa, fără încuviinţarea instanţei, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Judecătorii au admis în parte şi cererea de sesizare a Curţii Constituţionale, formulate de Marcel Cuşnir, prin avocatul său, pentru o parte din articolele privitoare la mandatul european de arestare din legea privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală.

Până la soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate, au conchis judecătorii Curţii de Apel Suceava, judecarea cererii de predare a lui Marcel Cuşnir autorităţilor germane va fi suspendată.

 

Eroare judiciară a autorităţilor germane?

Marcel Cuşnir a fost reţinut vineri, 5 decembrie a.c., de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, în timp ce se afla pe strada Mihai Viteazu, din municipiul Suceava.

Omului de afaceri i s-a spus că pe numele său a venit o sesizare Schengen, potrivit căreia procurorii din Nurnberg -Germania au emis un mandat european de arestare pe numele său pentru o tentativă de omor pe care a comis-o în ianuarie 1993, pe un pod din localitatea germană Zindorf.

Împreună cu alţi doi complici, susţin nemţii, Cuşnir a fost la un pas să omoare un alt român care nu a vrut să-i dea cheia de la un seif în care se afla o sumă considerabilă de bani.

Patronul de la „Total Chagall” susţine cu tărie că este nevinovat şi că e vorba de o eroare judiciară a autorităţilor germane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patronul de la „Total Chagall” rămâne în libertate, dar nu are voie să părăsească oraşul.
 Vizualizări articol: 752 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Patronul de la „Total Chagall” rămâne în libertate, dar nu are voie să părăsească oraşul3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   TAXA AUTO trimis de
(12 dec 2008, 10:28:01
SAMBATA 13 DECEMBRIE SE ORGANIZEAZA MARS DE PROTEST IMPOTRIVA TAXEI AUTO.

DACA MAI AI UN PIC DE CREIER IN CAP IESI IN STRADA SI SPUNE-TI PUNCTU DE VEDERE...NU ASTEPTA IN ZADAR SA LUCREZE ALTU PENTRU TINE!!!!!!!!!!!!!!

IN FATA CASEI DE CULTURA...ESTE ASTEPTAT TOT TARGUL DE LA SEVERIN, SI TOTI CEI CARE AU MASINI SI NU LE MAI POT INMATRICULA

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei