Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 dec 2008 - Anul XIII, nr. 286 (3967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Năstase: Intrarea PSD într-o formulă cu PDL implică riscul topirii în cadrul partidului-stat

Joi, 4 Decembrie 2008 (14:30:46)
Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat, joi, că intrarea PSD într-o formulă de guvernare cu PDL, în care PDL ar avea şeful statului, premierul, serviciile de informaţii şi procurorii DNA, ar implica riscul pierderii propriei identităţi şi "topirea" în cadrul "partidului-stat".

"Intrarea într-o formulă de guvernare cu PDL, în care PDL ar avea şi şeful statutului, şi premierul, şi serviciile de informaţii, şi procurorii de la DNA în mod direct, în acel moment PSD ar avea o soartă foarte dificilă, o situaţie dificilă în a-şi menţine identitatea şi ar risca să se topească până la urmă în formula partidului-stat, a partidului care ar prelua şi oamenii şi substanţa şi energia acestui partid", a subliniat Năstase.

El a arătat că "alţi" colegi din PSD privesc lucrurile pe termen scurt, dar a accentuat că responsabilitatea PSD este de a găsi soluţii pe termen lung.

"Sunt preocupat ca PSD să nu intre sub umbrela cuiva care ar putea să-l distrugă şi să-l transforme într-o forţă aservită unor scopuri mărunte personale", a adăugat Năstase.

Şi preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, arată, într-o postare pe blogul personal, că susţine în primul rând o discuţie cu PNL-ul şi o combinaţie posibilă, pentru că altminteri, o combinaţie cu PD-L înseamnă subordonarea partidelor voinţei lui Traian Băsescu.

Ion Iliescu menţionează, pe blog, că a prezidat, miercuri, şedinţa Grupului senatorial PSD, încă în funcţie şi că a participat la şedinţa Biroului PSD, organizată la Palatul Parlamentului.

Referitor la politica de alianţe post-electorale, Iliescu arată că "doreşte ca social-democraţii să intre la guvernare cu PNL, sau să rămână în opoziţie"."Eu susţin, în primul rând, o discuţie cu PNL-ul şi o combinaţie posibilă, pentru că altminteri, o combinaţie cu PDL înseamnă subordonarea partidelor voinţei lui Băsescu", spune Iliescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Năstase: Intrarea PSD într-o formulă cu PDL implică riscul topirii în cadrul partidului-stat.
 Vizualizări articol: 453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Năstase: Intrarea PSD într-o formulă cu PDL implică riscul topirii în cadrul partidului-stat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei