Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 dec 2008 - Anul XIII, nr. 286 (3967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facilitate

Ajutor de 7.500 de euro, pentru micii crescători de animale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Începând de ieri, micii crescători de animale pot depune proiecte în vederea obţinerii unui sprijin financiar de 7.500 de euro, oferit de Uniunea Europeană în contul fermelor de semisubzistenţă.
Banii sunt oferiţi în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), prin măsura 141, iar proiectele trebuie depuse la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Suceava.
Banii sunt acordaţi pe o perioadă de cinci ani de zile, câte 1.500 de euro anual. Suma se acordă pentru orice fermă de semisubzistenţă care are între două şi opt unităţi de dimensiune economică. O unitate de dimensiune economică presupune obţinerea, prin intermediul fermei, a unui venit anual de 1.200 de euro, de unde rezultă că pot obţine fonduri prin acest program fermierii care au un venit anual mai mare de 2.400 de euro, bani care pot fi obţinuţi şi de un crescător cu trei bovine. Cum în judeţul Suceava numărul de crescători de animale, în general, şi de bovine în special, este foarte mare, se aşteaptă un număr foarte mare de cereri.  
Valeria Simioniuc, directorul adjunct al DADR Suceava, a ţinut să precizeze că proiectele pot fi depuse până pe 27 februarie 2009, condiţii în care oamenii nu trebuie să se grăbească ci să realizeze documentaţii cât mai bune şi complete.

Prime de 25.000 de euro, pentru tinerii care se apucă de agricultură  
Tot în perioada 3 decembrie 2008 – 27 februarie 2009, pot fi depuse proiecte şi pentru măsura 141, care prevede acordarea de sprijin financiar pentru grupurile de producători, altele decât cele de pe sectorul legume-fructe.
În primul an, fondurile oferite de la UE reprezintă 5% din cifra de afaceri a respectivului grup, cu condiţia să nu depăşească 100.000 de euro. Tot în această perioadă, tinerii care au până în 40 de ani şi se instalează într-o exploataţie agricolă pot întocmi proiecte în urma cărora să primească o primă de instalare de 25.000 de euro.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ajutor de 7.500 de euro, pentru micii crescători de animale.
 Vizualizări articol: 824 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ajutor de 7.500 de euro, pentru micii crescători de animale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei