Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 dec 2008 - Anul XIII, nr. 286 (3967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Spectacol

Alexandru Recolciuc şi-a lansat un nou album de folclor cu sala arhiplină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Interpretul sucevean Alexandru Recolciuc şi-a lansat marţi seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, noul album de folclor „Trec anii şi se strecoară”, înregistrat împreună cu Orchestra „Lăutarii” din Chişinău, dirijor maestrul Nicolae Botgros.

Publicul sucevean a venit în număr foarte mare la acest eveniment muzical, bucurându-se aproape patru ore de folclor de calitate şi de voie bună.

Alexandru Recolciuc s-a născut în satul Plăvălari, comuna Udeşti, pe 10 aprilie 1978. Ambiţios şi talentat, a reuşit să îşi croiască un drum pe scena cântecului popular. La zi de sărbătoare, artistul s-a bucurat de prezenţa unor oameni importanţi, care i-au influenţat cariera, l-au sprijinit de-a lungul anilor şi care îi ascultă muzica.

 

Felicitat de doi primari

Alături de Alexandru, au urcat pe scenă - aducându-i cuvinte de apreciere şi încurajări „să nu se abată din drumul pe care a păşit, ca mesager al folclorului românesc” - primarul Sucevei, Ion Lungu, care a sprijinit şi imprimarea acestui nou CD muzical, primarul din Stroieşti, Ion Băiţan, care i-a adus în dar, pentru o seară, Ansamblul folcloric „Flori de Sânziene”, dar şi prima sa învăţătoare.

Neobosiţi, artiştii Ansamblului „Flori de Sânziene”, tineri şi vârstnici, au realizat decorul viu al întregului spectacol. Costumele populare autentice, horele şi strigăturile atât de dragi românilor, atunci când se veselesc, au impresionat publicul, care i-a răsplătit pe dansatori cu sute de aplauze.

 

Cântec între prieteni

Nu puteau lipsi din spectacol prieteni dragi ai interpretului, Petronela Maruneac, Formaţia „Cetina”, cu care Alexandru Recolciuc a cântat în foarte multe spectacole, Călin Brătianu, Nicoleta Cojocaru, Ionel Coca, Cristi Ruscior (trompetă).

Vedetele serii au fost Daniela Gyorfi şi Angela Rusu. Fiecare dintre cele două interprete consacrate a avut un mini recital, aşteptat şi aplaudat de suceveni.

La finalul celor aproape patru ore de spectacol, Alexandru Recolciuc i-a invitat pe scenă toţi artiştii prezenţi şi, împreună, au cântat două piese binecunoscute de public: „Cântă cucu-n Bucovina” şi „Hai să-ntindem hora mare”, în aplauzele publicului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alexandru Recolciuc şi-a lansat un nou album de folclor cu sala arhiplină.
 Vizualizări articol: 3214 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Alexandru Recolciuc şi-a lansat un nou album de folclor cu sala arhiplină4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Penibil trimis de
( 4 dec 2008, 20:01:21
Cuvinte ca artist si talentat nu-si au rostul. Ori sunteti afoni ori e un articol de 2 lei... Prost sa fi noroc sa ai.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei