Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 dec 2008 - Anul XIII, nr. 286 (3967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Scandal

O firmă din Vicovu de Jos îşi intimidează concurenţa pentru a avea monopol

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Un scandal de proporţii a izbucnit marţi după-amiază în comuna Vicovu de Jos, după ce o firmă locală de construcţii a blocat utilajele unei firme concurente, care efectuează o lucrare în zonă. Drumul a fost deblocat câteva ore mai târziu, numai după intervenţia poliţiei. Patronul firmei a cărei activitate  a fost blocată acuză că firma locală vrea să pună monopol pe toate lucrările.

 

Blocaţi la o zi după ce au început să lucreze  

O societate din Anglia îşi deschide o afacere în zona Remezău din comuna Vicovu de Jos, în apropiere de cursul râului Suceava. Mai exact, acolo urmează să fie aduse mai multe sonde pentru extragerea gazelor naturale. Iniţial, englezii au semnat un contract cu firma locală SC Vicov Construct, care viza amenajarea unui terasament şi a unui drum pietruit de aproape trei kilometri, până la şoseaua principală. Recent însă lucrarea a fost preluată de SC Test Prima SRL Suceava, aparţinând familiei Juravlea.   

Iulian Juravlea povesteşte că a început să lucreze în zonă luni, iar marţi după-amiază s-a trezit blocat.

„În jurul orei 16.00 au adus trei camioane şi o volă şi au blocat drumul şi odată cu el au închis calea de acces a oamenilor mei. Primarul Constantin Mutescu a venit la mine şi mi-a zis să lucrăm în satul Test Prima dacă vrem, că în sat la el nu lucrează nimeni. Am sunat la poliţia din comună, însă fără mare efect. A trebuit să cer ajutor şi poliţiei din Rădăuţi, şi abia spre miezul nopţii au deblocat drumul. Firma Vicov Construct aparţine fratelui primarului, însă acesta din urmă este adevăratul patron, toate ameninţările şi intimidările fiindu-mi adresate de primar”, spune Iulian Juravlea. Acesta este foarte nemulţumit deoarece momentan nu mai poate lucra. 

 „M-am trezit acum că nu mai am voie să lucrez, primarul a sistat lucrarea. Eu am un termen de predare către beneficiar, nu este posibil aşa ceva”, este revoltat  Iulian Juravlea.

 

Primarul recunoaşte că a sistat lucrările

Primarul Constantin Mutescu spune că la mijloc este vorba de un conflict între două societăţi, iar el nu are nici un amestec.

„Problema este că o firmă a început lucrările, a făcut o parte din drum, iar acum a venit alta şi continuă lucrarea. Societatea locală spune că intrarea firmei Test Prima acolo este abuzivă, iar ei trebuie să continue pietruirea drumului. Am luat legătura cu englezii, şi mâine (n.r. astăzi), un reprezentant al lor va ajunge la Vicov, pentru lămurirea situaţiei”, a declarat primarul. El recunoaşte că a fost prezent la faţa locului, însă spune că a făcut-o doar pentru a media conflictul şi nu are vreo legătură cu SC Vicov Construct.

„Sunt multe probleme de rezolvat. De exemplu, acolo a fost ocupat un teren al unor oameni, iar despăgubirile promise nu au mai fost date. După ce vedem contractul şi se lămureşte situaţia, lucrările pot continua”, spune primarul.

Comisarul-şef Constantin Alistar, adjunctul şefului Poliţiei municipiului Rădăuţi, a confirmat că drumul a fost blocat ilegal, fratele primarului din Vicovu de Jos, în calitate de administrator al SC Vicov Construct, fiind amendat pentru punerea de obstacole pe căile de acces. 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O firmă din Vicovu de Jos îşi intimidează concurenţa pentru a avea monopol.
 Vizualizări articol: 1376 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
O firmă din Vicovu de Jos îşi intimidează concurenţa pentru a avea monopol3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce ingerasi naivi sunt cei de la test prima trimis de
( 4 dec 2008, 13:21:29
in fiecare zi apare cate un articol in care escrocii de la test prima sunt furati,blocati,amenintati,etc de catre niste oameni rai care nu stiu ce au cu ei...

ar trebui sa punem mana de la mana sa ajutam aceasta biata firma sa treaca peste toate greutatile pe care le intampina.
2.   Tot Vicovul e fruntea! trimis de
( 4 dec 2008, 13:25:43
si vicovenii iar isi dau in petec! Poate cred ca sunt stat in stat si au cate trei perechi de c*****.Vai de viata voastra,retardatilor!Traiti ca pe timpul lui Pazvanti

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei