Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 dec 2008 - Anul XIII, nr. 286 (3967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Năstase: Negocierile trebuie purtate cu mai puţină gargară, şi nu prin 600.000 de membri

Joi, 4 Decembrie 2008 (14:29:27)
Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a precizat, joi, că formaţiunea sa ar trebui să încerce să negocieze o majoritate guvernamentală într-un cadru organizat şi nu prin 600.000 de membri, el precizând că deciziile privind alianţele vor fi luate în CExN şi apoi în CN.

"Să încercăm să nu negociem prin 600.000 de membri, ci într-un cadru foarte organizat. Decizii se iau în Comitetul Executiv (CExN), apoi în Consiliul Naţional (CN), care stabileşte cum se fac alianţele PSD. Negocierile trebuie purtate cu demnitate, responsabilitate şi cu mai puţină gargară", a comentat Năstase.

El a arătat că, în acest moment, PSD trebuie să vadă, prin contacte cu celelalte partide, care sunt variantele de formare a unei majorităţi şi dacă aceste variante sunt posibile.

Năstase a precizat că, în cadrul negocierilor, trebuie lămurite care sunt atribuţiile şefului statului şi ale partidelor în ceea ce priveşte desemnarea candidatului pentru postul de premier. El a arătat că opiniile în acest sens sunt împărţite între cei care consideră că există o putere absolută a preşedintelui şi cei care contestă la modul absolut acest lucru.

Năstase a arătat că, în opinia sa, există trei variante: prima, care nu face obiectul discuţiilor, întrucât nici un partid nu a obţinut majoritatea absolută care să-i permită să îşi propune candidatul pentru funcţia de premier.

El a arătat că varianta a doua, prevăzută de Legea partidelor politice, implică faptul ca mai multe partide să semneze un protocol pentru o coaliţie de exercitare a guvernării. Această coaliţie, astfel constituită, ar merge la Cotroceni, unde anunţă că formează o majoritate şi propune pe baza unui progam agreat un candidat de premier. Năstase a spus că această a doua variantă se poate realiza sau nu.

Potrivit lui Năstase, dacă această variantă nu se realizează, atunci partidele rămân fiecare cu fragmentele de voturi obţinute şi trebuie făcută o încercare de a forma o majoritate. "Se dă un mandat unei anumite persoane care ar putea să aibă şansa să strângă această majoritate. Noi trebuie să vedem în ce măsură ne aflăm în situaţia doi sau trei", a mai spus Năstase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Năstase: Negocierile trebuie purtate cu mai puţină gargară, şi nu prin 600.000 de membri.
 Vizualizări articol: 443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Năstase: Negocierile trebuie purtate cu mai puţină gargară, şi nu prin 600.000 de membri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei