Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 dec 2008 - Anul XIII, nr. 286 (3967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Pentru plata pensiilor în 2009 trebuie să luăm din bugetul de stat 1,2-1,3 miliarde euro

Joi, 4 Decembrie 2008 (19:40:57)
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că îşi menţine afirmaţia legată de faptul că fondul de pensii nu-şi mai poate achita obligaţiile, precizând că pentru pensii s-au luat din bugetul de stat în 2008 aproape 400 de milioane de euro, iar în 2009 se vor lua 1,2-1,3 miliarde euro.

El a ţinut să facă unele clarificări în legătură cu o declaraţie pe care a făcut-o în timpul campaniei electorale legate de fondul de pensii.

"Susţin fără rezerve, ceea ce, de altfel, se va întâmpla, menţinerea pensiilor aşa cum ele se află acum. Dar anul acesta, pentru a se putea plăti pensiile s-au luat din bugetul de stat aproape 400 de milioane de euro, iar pentru anul viitor vor fi necesare 1,2-1,3 miliarde de euro pentru a se plăti pensiile la nivelul actual. Sigur, poate expresia mea în timpul campaniei a fost prea dură, că este prăbuşit fondul de pensii. Repet, aşa este, fondul de pensii nu-şi mai poate achita obligaţiile şi luăm bani din bugetul de stat, lucru care se va întâmpla şi în continuare", a spus Băsescu.

Şeful statului a spus că vrea să se înţeleagă că "avem dificultăţi în bugetul de stat dacă privim la faptul că, în mod categoric, vom beneficia, între ghilimele, de o reducere a creşterii, de o scumpire a finanţării deficitului bugetar".

"Mă aştept ca partidele să aibă, nu numai la consultările cu mine, dar şi în programele lor, responsabilitate", a spus Băsescu.

Şeful statului declara, în 24 noiembrie, că că fondul de pensii este în prezent "prăbuşit", precizând că acest fond nu are bani pentru acoperirea majorărilor pornite în 2007 şi consolidate în 2008 şi că în 2009 trebuie aduse din bugetul de stat circa 1,3 miliarde euro pentru pensii.

Guvernul a decis, joi, prin ordonanţă de urgenţă, să amâne termenul de intrare în vigoare a legii de majorare a pensiilor pentru grupele I şi a II-a de muncă, promulgată de preşedintele Traian Băsescu după ce actul normativ a fost atacat de Executiv la Curtea Constituţională.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Pentru plata pensiilor în 2009 trebuie să luăm din bugetul de stat 1,2-1,3 miliarde euro.
 Vizualizări articol: 771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Băsescu: Pentru plata pensiilor în 2009 trebuie să luăm din bugetul de stat 1,2-1,3 miliarde euro1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei