Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 oct 2008 - Anul XIII, nr. 243 (3924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Petrom a contractat un credit cu o valoare de 375 de milioane de euro

Miercuri, 15 Octombrie 2008 (17:08:22)
Petrom a contractat, de la cinci bănci, un credit în valoare de 375 de milioane de euro, pe o perioadă de trei ani, fondurile urmând să fie utilizate pentru acoperirea nevoilor financiare curente şi a programului de investiţii.

Creditul va fi acordat de Unicredit Bank Austria, Credit Agricole Luxemburg, Erste Group Bank, Raiffeisen Zentralbank Österreich şi Société Générale Bank & Trust.

Finanţarea reprezintă cea mai mare linie de credit pe termen mediu acordată până în prezent unei companii din România.

"Cea mai mare parte din cele 375 de milioane de euro va fi retrasă în euro şi lei, iar pentru mai multă flexibilitate împrumutul poate fi utilizat şi în dolari. Marja dobânzii este stabilită la 1,5% pe an peste rata de referinţă a dobânzii, ceea ce demonstrează calitatea creditului şi a beneficiarului mai ales în condiţiile actuale de piaţă", se arată într-un comunicat al Petrom.

Sumele atrase vor susţine programul de investiţii al petrom, de circa 1,5 miliarde de euro anual, a declarat directorul general executiv al companiei, Mariana Gheorghe.

"Petrom se află încă în plin proces de modernizare şi restructurare, un proces care necesită investiţii ridicate. Până acum, investiţiile au fost susţinute din majorarea de capital realizată de OMV la momentul privatizării şi prin cash-flow-ul generat de activităţile noastre. (...) Obţinerea unor angajamente pe termen mediu din partea băncilor, în contextul actual atât de instabil, demonstrează şi consolidează poziţionarea solidă a Petrom", a spus Gheorghe.

În ultimii trei ani şi jumătate, investiţiile Petrom s-au ridicat la 3,41 miliarde euro. În luna iunie, ca urmare a revizuirii strategiei pentru 2010, compania a anunţat investiţii anuale pentru perioada 2008-2010 de circa 1,5 miliarde de euro.

"Avem cel mai mare buget de investiţii din sectorul energetic, avem soluţii viabile pentru provocările acestui sector, iar prin proiectele şi iniţiativele noastre vom contribui la securitatea aprovizionării energetice în România", a mai spus Mariana Gheorghe.

La rândul său, directorul financiar al Petrom, Reinhard Pichler, a spus că operaţiunea reprezintă un moment important în operaţiunile financiare internaţionale ale Petrom, fiind prima tranzacţie internaţională a companiei după privatizare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Petrom a contractat un credit cu o valoare de 375 de milioane de euro.
 Vizualizări articol: 553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Petrom a contractat un credit cu o valoare de 375 de milioane de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei